Sosyal Medya

Güncel

YSK 2004 yılında engel oldu: Kocamaz DP'den de aday olamaz iddiası

Adı listede olmasına rağmen evrakı seçim kuruluna geç verilen ve adaylık başvurusu yapamayan İYİ Parti Mersin adayı Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti (DP) adayı olarak bildirilmesine, YSK'nın 2004 yılında verdiği bir kararın engel olduğu ortaya çıktı.



Ä°YÄ° Parti'nin listeleri zamanında Ä°l Seçim Kurulu'na teslim edememesi üzerine adaylık baÅŸvurusunu yapamayan Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'nin Mersin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olduÄŸu açıklandı.

Kocamaz'ın adaylık baÅŸvurusuyla ilgili karar, Mersin Ä°l Seçim Kurulu'nda ve itiraz olması durumunda da Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) incelenecek.

Star gazetesinden Åžerife Güzel'in haberine göre, 2004 yılında Mardin'de benzer bir durum yaÅŸandı.
 
Mardin Merkez ilçe Seçim Kurulu baÅŸkanlığı herhangi bir siyasi partinin aday listelerinde belirtilen adaylıkların baÅŸvuruları süre yönünden reddedilmiÅŸ ise bu listelerde adı geçen adayların baÅŸka bir partinin herhangi bir nedenle boÅŸalmış bulunan birimler için baÅŸvuruda bulunup bulunamayacaklarını sorup, YSK'dan görüÅŸ bildirmesini istedi.
 
'BAÅžKA LÄ°STE MÜMKÜN DEĞİL'
 
YSK, Mardin Ä°lçe Seçim Kurulu'nun baÅŸvurusu üzerine verdiÄŸi 469 No'lu kararda ÅŸu ifadelere yer verdi:
 
"Siyasi partiler seçim takvimine baÄŸlı olarak aday listelerini ve ilgili evraklarını ilgili ilçe seçim kuruluna öngörülen sürede vermeleri gerekirken, bu süreden sonra verilen aday listeleri, ilgili ilçe seçim kurulunca süre yönünden reddedilmiÅŸ ise listede yer alan kiÅŸiler, Siyasi Partiler Kanunu'nun 40. maddesine göre baÅŸka bir partiden aday gösterilmesi mümkün deÄŸildir."
YSK, 3 Mart 2004 tarihinde verdiÄŸi kararın devamında "Bir siyasi partinin süresinde verilmediÄŸi için kabul edilmeyen aday listesinde yer alan kiÅŸilerin baÅŸka bir siyasi partinin herhangi bir nedenle boÅŸalmış bulunan yerler için aday gösterilmesinin mümkün olmadığına, Karar örneÄŸinin, Mardin Merkez ilçe Seçim Kurulu BaÅŸkanlığı'na karar verilmiÅŸtir" denilerek, oy birliÄŸiyle karar 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.