Sosyal Medya

Müstehcenlik toplumu ve aileyi kemiriyor

Birileri toplumumuzda ifsat hesabına çalışmakta iken, aileyi, yuvalarımızı yıkmakla uğraşmakta iken biz de biraz dış etkenleri engelleyecek bir şeyler yapalım. İnsanları bilinçlendirelim. Haya, iffet, namus müesseseleri kuralım. Melih Turan Dünya Bizim için yazdı..



Bir hanım kardeÅŸin yazısını okudum Dünya Bizim’de. Amerika’daki insanların, kadınların tamamen görüntüsüyle ilgilendiÄŸine de deÄŸinen bir yazıydı bu. Sonra birden farkettim. Sahi biz Ä°slam toplumu olarak bu sorunu neden memleketimizde dahi yaşıyoruz? Müslüman bir toplum olmamıza raÄŸmen bazı deÄŸerleri yitirmiÅŸ gibi duruyoruz. Hayır kesinlikle ümitsiz yaklaÅŸmayacağım. Sadece bir tedbirsizlik, hak aramamadan bahsedeceÄŸim.

Hani hep duyuyoruz, belki içindeyizdir de. Dernekler vardır insanın yaÅŸam alanını korumaya çalışan. YeÅŸillik kaybolmasın diye uÄŸraÅŸan, ozon tabakası fazla delinmesin diye çabalayan. Peki biz açıkça manevi hayatımızı tehlikeye sokan toplumdaki manevi kirlilikler için neden dünya hayatının küçük bir zararından dolayı önlem alanlar gibi önlem almıyoruz?

Mesela müstehcenlik. Dünyanın küreselleÅŸmesinden, bu etkinin evlerimizin içine kadar sirayet etmesi durumuna gelmiÅŸ bulunmaktayız. Evimize, oturma odamızın tam ortasına manevi kir olarak adlandırabileceÄŸimiz müstehcenlik bulaşıyor. Biz ise estaÄŸfurullah demekle yetiniyoruz. Oysa bizler de manevi kirlilikler için dernekler kurabilir, organizasyonlar düzenleyebilir, imza dahi toplayabiliriz. Hava kirliliÄŸi için ehl-i dünya onca faaliyet yapmakta iken bizler de manevi hayatımızı kirleten unsurlar ile münasip bir yol ile mücadelye gayret edebilir, güzel neticelere ulaÅŸabiliriz elbette.

Haya, iffet, namus müesseseleri kuralım

Hatta baÅŸ örtüsünün yasaklanması için çabalayan insanlar kadar müstehcenliÄŸe karşı sesimiz çıksa idi, emin olun biz de muvaffak olurduk. Yaygara çıkaralım, ülkede karışıklığa meydan verelim demiyorum. Rahatsız olduÄŸumuzun sesini çıkaralım, manevi kirliliÄŸe her ne sebep oluyorsa onu boykot edelim. Bir ürünü pazarlamak için kadının etini kullanan mecraları boykot edelim. Reklamları, televizyon programlarını mesela. Müstehcenlik ile mücadele eden dernekler kuralım. Ä°mza toplayalım. Ama sesimiz çıksın. Birileri toplumumuzda ifsat hesabına çalışmakta iken, aileyi, yuvalarımızı yıkmakla uÄŸraÅŸmakta iken biz de biraz dış etkenleri engelleyecek bir ÅŸeyler yapalım. Ä°nsanları bilinçlendirelim. Haya, iffet, namus müesseseleri kuralım. Kur’an ve hadis ışığında, bilmeyerek buna sebep olanlara durumun vahametini anlatalım.

Müstehcenlik sadece erkeklerin düÅŸünmesi gereken bir olay da deÄŸil. Çünkü bizde kadın anne demek. Annelik ise kutsi bir vazife demek. Her müstehcen unsur anneliÄŸi zedelemekte. Hem erkeÄŸe hem kadına zarar vermekte. Bir çocuÄŸun daha ergenliÄŸe girmeden böylesine bir tahrik ile büyümesi gerçekten sosyal hayatımızda ciddi yaralar açmakta. YaÅŸanan olaylarda bunları anlıyor ve üzülüyoruz.

Åžerleri def etmek hayırları celp etmekten üstündür

Kırık testi su götürmez. Önce manevi hayatımızı kirleten unsurları temizlemeli, sonra maneviyat depolanmalıyız. Yoksa girenle çıkan bir oluyor. Buradan insanımıza seslenmek istiyorum. Müslüman toplumuna akıntıda kürek çektiren manevi kirlilikler hakkında önlem almak için sesleniyorum. Özellikle hanım ablalarımız tesettürün deÄŸerini, kıymetini, doÄŸruluÄŸunu farklı ve uygun iletiÅŸim kanallarıyla anneliÄŸin, kadının, ailenin ve erkeÄŸin iffetini muhafaza etmek maksadı ile tesettürden bihaber kardeÅŸlerimize aktarabilseler medeniyet deÄŸerlerimize büyük hizmetleri dokunur. DenilmiÅŸtir ki ÅŸerleri def etmek hayırları celp etmekten üstündür.

Bir teÅŸvik mahiyetiyle elimden gelen küçükçe bir önlemi aktarayım. Ankara’da yaÅŸamam hasebiyle maruz olduÄŸumuz bir ahlaksızlığın yaygınlaÅŸtığını görmekteyim. Bir güruh müstehcen resimler ihtiva eden kartvizitleri sokaklara sürekli atmakta. Bunun da nelere sebep olabileceÄŸini tahmin edebilirsiniz. Ä°ÅŸte bu hadiseyi devletimizin BÄ°MER BaÅŸbakanlık ihbar, ÅŸikayet, istek sistemine bildirdim. Ä°nÅŸallah netice hayır olur. Elimizden en azından bu gibi önlem alınmasına dönük tedbirler gelebilir. GörmüÅŸ olduÄŸumuz, maruz kaldığımız böyle hadiseleri en azından BÄ°MER’e ihbar edebilir, ÅŸikayette bulunabiliriz.

Amma bu iÅŸe ciddi anlamda yönelmeli ve büyük önlemler alacak ÅŸekilde birlik olmalıyız. Ümidim o ki birileri bir an önce harekete geçer.

Bir toplumu ihya etmek istiyorsak eÄŸer önce zararları def etmekle baÅŸlamalıyız.

 

Melih Turan / Dünya Bizim

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.