Sosyal Medya

Güncel

Ayvacık'taki deprem anının en net görüntüsü: O anlar kameraya yansıdı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde saat 21.23’te meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem anı, güvenlik kameralarına yansıdı.



AFAD Deprem Dairesi BaÅŸkanlığının merkez üssünü Ayvacık ilçesi Tartışık köyüne 3,5 kilometre uzaklıkta olarak saptadığı deprem, yerin 5,95 kilometre derinliÄŸinde meydana geldi.
Meydana gelen depremin ardından Ä°l Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM) acilen toplandı. Depremle ilgili gerekli çalışmalara baÅŸlandı. Ä°lçe Kaymakamlıkları, AFAD, Emniyet, Jandarma, Çevre ve Åžehircilik Ä°l MüdürlüÄŸü ve Muhtarlarca bölgede yapılan taramalar neticesinde ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı meydana gelmediÄŸi anlaşıldı.

Taramalar neticesinde ilk gelen bilgilere göre deprem nedeniyle Ayvacık ilçesine baÄŸlı bazı köylerde eski ve oturulmayan binalarda kısmi çatlaklar oluÅŸtuÄŸu bilgisi alındı.
Ayrıca, Ayvacık’ta 10’a yakın vatandaşın deprem korkusuyla hastaneye baÅŸvurduÄŸu bilgisi alındı.

Merkez ve diÄŸer ilçelerde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir baÅŸvuru olmadığı öÄŸrenildi.

Depremden korkan köylerdeki vatandaÅŸlar ateÅŸ yakarak, geceyi sokakta geçiriyor. Ekipler iÅŸ makineleriyle eski ve kullanılmayan hasar oluÅŸan evlerde müdahale ediyor.
Öte yandan Ayvacık’taki 5.0 ÅŸiddetindeki deprem anı, ilçedeki iÅŸ yerleri ve bir evin güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kameralarındaki görüntülerde vatandaÅŸların büyük panik yaÅŸadığı ve korkuyla kaçıştığı görüldü.

AW628222_01

AW628222_02

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.