Sosyal Medya

Kürsü

Hayrettin Karaman: Almanya tezkiye ediyor Mısır asıyor

Hayrettin Karaman-Yeni Åžafak



Mısır’da baÅŸsavcı HiÅŸam Berekât’a yapılan suikast sebebiyle çoÄŸu Ä°hvan’dan olan 28 kiÅŸi tutuklanmış ve mahkemeye sevk edilmiÅŸti. Vaktiyle ÅŸehid Seyyid Kutub’un da kapatılıp iÅŸkence edildiÄŸi meÅŸhur Tura hapishanesinde çoÄŸu genç olan bu kiÅŸilere çeÅŸitli iÅŸkenceler yapıldı ve dokuzunun idamına hükmedildi. Sisi yönetimindeki Mısır’da muhakemenin (yargılamanın) nasıl yapıldığını haksız yere ceza evlerinde iÅŸkenceye ve muhakemeye tabi tutulan Ä°hvan mensuplarından biliyoruz. Ä°ÅŸte aynı hukuksuzluk çerçevesinde sözde muhakeme edilip idama mahkum edilenlerden dokuz gencin, dün itibariyle ceza evinden alınıp idam öncesi muayeneleri için hastahaneye sevk edildikleri anlaşılmaktadır. Bu zulme muttali olanlar ulaÅŸabildikleri bütün uluslararası hak ve hukuk kurumlarına “acil yardım” çaÄŸrısı yapıyorlar; bu masum insan kıyımının durdurulması için Mısır yetkilileri nezdinde giriÅŸimler yapılmasını diliyorlar.
 
Bu haber bana ulaÅŸtığı gün bir baÅŸka haber daha ulaÅŸtı. Bu ikinci haber de Almanya’dan. Özeti ÅŸöyle:
 
Almanya parlamentosundaki Ä°slam ve yabancı düÅŸmanı muhalif partilerin Müslüman KardeÅŸler (Ä°hvan) ile ilgili soruları üzerine Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ÅŸu açıklamayı yapıyor:
 
Müslüman KardeÅŸler en eski siyasi ve sosyal bir örgüttür, Ä°slam dünyasında siyasi ve sosyal hayatta en etkili, halkçı ve halkın taleplerine en uygun cevap veren örgüttür. Bu örgütün hedefi, Kur’an’a ve Hz. Peygamber’in sünnetine dayanan örnek bir toplum inÅŸa etmektir. Bazı Ä°slam ülkelerinde Ä°hvan’ın tasfiye edilmesi ve yasaklanmasının sebebi, halkın hürriyet ve iktisadi refah merkezli taleplerini karşılamada gösterdikleri baÅŸarı sebebiyle hakka, hürriyete ve çok partili siyasete müsamaha etmeyen totaliter yöneticilere rakip olmaları yüzündendir. “Almanya Ä°slam TopluluÄŸu” Ä°hvan’a en yakın oluÅŸumdur ve bunlar, Ä°slam ile ilgili konularda insan hakları siyasi ve sosyal enstitüleri ve Alman hükümetinin stratejik ortağıdır. Devlet Güvenlik Biriminin tahminine göre 1400 üyesi bulunan bu topluluk hem Almanya’da hem de Mısır ve Suriye gibi totaliter yönetimli Ä°slam ülkelerinde insanları barışa çağırmakta ve ÅŸiddetten uzak durmaktadırlar.
 
Almanya Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Ä°hvan hakkında bu açıklamayı yapıyor, Suudî Arabistan, Körfez Ülkeleri ve Mısır Ä°hvan’ı terörist örgütler listesine alıyor, mensuplarını yakalayıp iÅŸkence ve idam ediyor. Aynı ülkeler Türkiye’ye karşı da ortak bir cephe oluÅŸturmuÅŸ, Ä°srail ile de iÅŸbirliÄŸi yaparak ülkemizin başına çorap örmenin peÅŸine düÅŸmüÅŸlerdir. Suudi Arabistan’ı fiilen idare eden MBS para ile ÅŸahısları ve bazı yoksul devletleri satın alarak yoluna devam ediyor, cinayet, gasp ve zulümlerini örtmeye, unutturmaya çalışıyor. Arkasında ABD ve Ä°srail var. BAE de en hararetli yardımcısı.
 
Ä°slamcıların en büyük idealleri dünya Ä°slam birliÄŸidir. Bu uÄŸurda büyük çabalar harcanmış, bir kütüphaneyi dolduracak kadar kitap ve makale yazılmıştır. Osmanlı’da Yavuz Sultan Selim’den sonra bu siyaseti benimseyip önemli adımlar atan padiÅŸah Sultan Abdülhamid olmuÅŸtur. Daha yakın zamanlarda Suudi Arabistan’ın müstesna kralı Faysal da Ä°slam birliÄŸi davasına gönül verenlerden idi. Hem Abdülhamid’e hem de Faysal’a yapılanlar bu davadan, Ä°slam düÅŸmanlarının ne kadar korktuklarını ortaya çıkarıyor. Bugün maruz kaldığımız parçalanma, dağınıklık, düÅŸmanı koyup birbirimizle savaÅŸma belalarının arkasında da bu korku ve düÅŸmanlığın bulunduÄŸunda ÅŸüphe yoktur.
 
Benzer durumlar yalnızca bizim zamanımızda olmuyor. Bakın Fuzuli ne diyor:
 
“Dost bîvefâ, felek bîrahm, devran bîsükûn
 
Dert çok, hemdert yok, düÅŸman kavi, talih zebun.”
 
Yine Fuzûlî, Kanuni’nin kendisine baÄŸladığı maaşını alamayınca, bürokrasiyi, rüÅŸvetçiliÄŸi ve yozlaÅŸmayı yeren kâfiyeli nesir tarzında Åžikâyet-nâme’yi yazmıştır. Özellikle “Selâm verdim rüÅŸvet deÄŸildir deyü almadılar” sözü mektubun hala dillerde dolaÅŸan meÅŸhur cümlesidir.
 
Åžu halde güçlü düÅŸmanın oyunları olsun, içerideki ahlaki çürüme olsun geçmiÅŸ zamanlarda da vardı. Ümmet bu hendikapları da aÅŸarak bugünlere geldi. “Kaliteli az, sıradan çoÄŸa galip gelir” düsturunca bir avuç “hakperestler” de kalsa mücadeleye devam edilecektir.
 
ÜmitsizliÄŸe düÅŸmeyelim ve Akif’in beytini hatırlayalım:
 
Allah’a dayan, sa’ye sarıl hikmete râm ol
 
Yol varsa budur, bilmiyorum baÅŸka çıkar yol.
 
Not
 
Bu yazıyı yazdıktan sonra dün (ÇarÅŸamba) saat sabah altı ile dokuz buçuk arasında dokuz gencin idam edildiÄŸini büyük bir üzüntü içinde öÄŸrendim. Allah rahmet eylesin!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.