Sosyal Medya

Güncel

İhvan'dan Mısır'daki 9 idama tepki

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (ihvan) yapılan yazılı açıklamada, Başsavcı Hişam Berekat'a düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu oldukları iddiasıyla muhalif 9 gencin idam edilmesi kınanarak, "Masumların kanının dökülmesinden ve ülkenin içinde bulunduğu her alanda yaşanan kötü gidişattan Mısır makamları sorumludur." denildi.



Açıklamada ayrıca özgür vicdanlara sahip herkese idam edilen gençler için bu hafta cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınması çaÄŸrısında bulunuldu.

Mısır'da Berekat'a suikast davasında idama mahkum edilen 9 sanığın cezaları bugün infaz edilmiÅŸti.

Ä°hvan'ın en yüksek icra heyeti olarak bilinen Rehberlik Ofisi Üyesi Muhammed Taha Vehdan'ın oÄŸlu Ahmed Taha da idam edilenler arasında bulunuyor. Ahmed Taha'nın, idam cezası uygulanan ilk Ä°hvan yöneticisi oÄŸlu olduÄŸu belirtiliyor.

Mısır Yargıtayı, 2015 yılında BaÅŸsavcı HiÅŸam Berekat'a düzenlenen suikast davasında yargılanan 9 sanık hakkında verilen idam cezalarını Kasım 2018'de onaylamıştı. Sanıklar ise duruÅŸma sırasında kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek, ifadelerinin iÅŸkenceyle alındığını belirtmiÅŸti.

ÇAÄžRILAR SONUÇ VERMEDÄ°

Uluslararası Af Örgütü, dün yaptığı açıklamada, 9 muhalif hakkında verilen ve bu sabah infaz edileceÄŸi belirtilen idam kararının durdurulmasını istemiÅŸti.

Tutukluların, idam cezasının infazına hazırlık için hücrelerinden istinaf cezaevine nakledildiÄŸi kaydedilen açıklamada, sanıkların hukuksuz yargılandığı ifade edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.