Sosyal Medya

Güncel

Moon Jae-in'dan Kuzey Kore'nin nükleer silahlanmasına destek

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, nükleer silahların yok edilmesi sürecini hızlandırmaya yardımcı olmak için Kuzey Kore ile iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.



Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Devlet BaÅŸkanlığı Sözcüsü Kim Eui-kyeom basına yaptığı açıklamada, Güney Kore Devlet BaÅŸkanı Moon Jae-in'in, telefon görüÅŸmesinde ABD BaÅŸkanı Donald Trump'a, Güney Kore'nin Kuzey'in nükleersizleÅŸme adımlarını teÅŸvik etmek için karşılıklı önlemler alınması konusunda rol üstleneceÄŸini söylediÄŸini aktardı.

Sözcü Kim, "Moon, Trump tarafından istendiÄŸi takdirde Güney Kore'nin, Koreler arası demir yolları ile kara yollarını yeniden birleÅŸtirerek ve Koreler arası ekonomik iÅŸ birliÄŸi projelerini baÅŸlatarak bu rolü oynamaya hazır olduÄŸunu ve bunun, ABD'nin yükünü azaltmanın bir yolu olduÄŸunu söyledi" ifadelerini kullandı.
Telefon görüÅŸmesinde Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Vietnam'ın baÅŸkenti Hanoi'de düzenleyecekleri zirvenin hazırlıklarından ve Amerika ile Kuzey Kore arasındaki görüÅŸmelerden bahsettiÄŸini aktaran Sözcü, iki liderin, ikinci Kuzey Kore-ABD zirvesinin baÅŸarısına yönelik iÅŸ birliÄŸi içinde olmanın yolları hakkında samimi bir sohbet gerçekleÅŸtirdiÄŸini söyledi.

Sözcü Kim, Trump'ın Hanoi zirvesine yönelik büyük beklentilerini dile getirdiÄŸini ve Devlet BaÅŸkanı Moon ile zirvenin sonucu hakkında yakından görüÅŸmeye devam edeceÄŸini belirttiÄŸini sözlerine ekledi.

Trump-Kim zirvesi

ABD BaÅŸkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 27-28 Åžubat'ta, Vietnam'da düzenlenecek zirvede görüÅŸecek.

Trump ile Kim, 12 Haziran 2018'de Singapur'da yapılan tarihi zirvede ilk kez bir araya gelmişti. Zirvede iki lider kapsamlı bir anlaşmaya imza atmıştı.

Bu görüÅŸmenin ardından Kim yönetimi, nükleer silah programını askıya almış ve füze denemelerine son vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.