Sosyal Medya

Karamollaoğlu'ndan tabanın tepki gösterdiği İdris Naim Şahin açıklaması: Etkin pişmanlık

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i aday göstermesine ilişkin, "Biz, hemen her seçim bölgesinde özellikle de illerde mutlaka bir yoklama yaptırdık. Seçilme şansı çok yüksek olarak gördük, kendisini aday olarak gösterdik" dedi.



KaramollaoÄŸlu, partisinin genel merkezinde düzenlendiÄŸi basın toplantısında, MuÄŸla'nın Milas ilçesinde maden sahasında meydana gelen heyelanda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil ÅŸifalar diledi.

Saadet Partisinin, 31 Mart 2019 Mahalli Ä°dareler Genel Seçimleri için tüm bölgelerde kendi logosu ve adayıyla seçime gireceÄŸini belirten KaramollaoÄŸlu, bu durumun partinin yerel seçimlerde farklı ittifaklar yaptığını söyleyenlere tokat gibi bir cevap olduÄŸunu ifade etti.

KaramollaoÄŸlu, seçimlerde partiler arasında yapılan ittifaklara da deÄŸinerek, "Ä°ttifakta bulunmayan, ittifaklar içinde yer almayacağını, almadığını ısrarla ifade eden bir partinin, özellikle Saadet Partimizin ittifaklar içinde gösterilmesini iftira olarak görüyoruz." diye konuÅŸtu.

'TASVÄ°P EDÄ°LMEYEN Ä°CRAATLAR YAPTI'

Partisinin Ordu BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığına eski Ä°çiÅŸleri Bakanı Ä°dris Naim Åžahin'in adayı göstermesinin hatırlatılması üzerine KaramollaoÄŸlu, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Biz, bu seçime giderken bir, iki prensibimizi ilan etmiÅŸtik. Bir, bu seçimleri kazanmak için yola çıktık. GeçmiÅŸte bizim partimizde olmuÅŸ, ayrılmış yeni bir yola girmiÅŸ ama arkasından dönmüÅŸ olanlar veya baÅŸka partilere mensup olmuÅŸ, bazı konularda birtakım yanlış politikaların içinde bulunmuÅŸ olanlar eÄŸer bu politikalardan dönerlerse, biz buna etkin piÅŸmanlık kuralı diyoruz. Partimizden aday olabileceklerini ilan ettik."

Ä°dris Naim Åžahin'in de devlette görevli bulunduÄŸu dönemlerde tasvip edilen ve edilmeyen birçok icraat yaptığına iÅŸaret eden KaramollaoÄŸlu, bugün Åžahin'in AK Parti'nin politikalarını artık tasvip etmediÄŸini çok açık bir ÅŸekilde dile getirdiÄŸini söyledi.

KaramollaoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Åžahin'e belli sebeplerden dolayı birtakım tepkiler olabilir ama mahalli idareler, adı üstünde mahalli seçimlerle iÅŸ baÅŸa gelecek insanlar aday oluyor. Biz, hemen her seçim bölgesinde özellikle de illerde mutlaka bir yoklama yaptırdık. Seçilme ÅŸansı çok yüksek olarak gördük, kendisini aday olarak gösterdik. Tepkileri de anlayışla karşılıyorum ama bunu çığrından çıkarmamak icap eder. Bu tepkilerin büyük bir kısmının da masum bir ÅŸekilde yapıldığına inanıyorum ama bir karar verilmiÅŸtir. Allah hayırlı etsin diliyorum. Bu etkin piÅŸmanlık kuralına uygun bir karardır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.