Sosyal Medya

Güncel

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oy istediği anları anlattı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oy istediği anları anlattı



CHP'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı ve Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Habertürk'te Veyis AteÅŸ'in sunduÄŸu 'Akılda Kalan' programında gündeme iliÅŸkin soruları cevapladı. Ä°mamoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile görüÅŸmeleri esnasında aralarında geçen oy isteme diyaloÄŸuna iliÅŸkin detayları da anlattı.
 
CHP'nin Ä°stanbul adayı Ä°mamoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan "Sizin CumhurbaÅŸkanlığı tarafınızdan oy istiyorum" diyerek oy istediÄŸini ifade etti. Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun açıklamalarından satır baÅŸları;
 
"ROL ALMAM GEREKÄ°YORDU KARAR VERÄ°P YOLA ÇIKTIM"
 
Toplumla diyalog gücüne inanıyorum. Zamanlamayı kendi zihnimde tabii ki tartıştım. Daha mı erken olmalıydı? Önünüzde 100 gün vardı, her ÅŸeyi yapacaksınız. Ben kendi koÅŸullarıma bakarım. Benim kararım 'yapacak iÅŸlerim var' deseydim romantik olurdu. Rol almam gerekiyordu ve yola çıktım.
 
"Ä°STENÄ°LMEK SÄ°YASETTE ÇOK KIYMETLÄ° BÄ°R ÅžEY"
 
Ben Türkiye'nin en önemli kulübüne yönetici olduÄŸumda kulüpte benden büyük futbolcular vardı. Siyaset bir görev. Benim mesleÄŸim deÄŸil. Hayatta beni deÄŸerli kılan o kadar çok iÅŸ var ki, en baÅŸta o güzel ailem var. Ailem, yeteneklerim, birikimim, iÅŸ dünyam. Ä°stenilmek siyasette çok kıymetli bir ÅŸey.
 
"CUMHURBAÅžKANIYLA GÖRÜÅžMEM UZLAÅžMA TALEBÄ°DÄ°R"
 
Sayın CumhurbaÅŸkanı'nı ziyaret edeceÄŸim talebi deÄŸil ki bu. Ben Ä°stanbul'da büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığı yapmış yaÅŸayan kiÅŸileri ziyaret edeceÄŸim dedim. Rahmetli olmadan Ahmet Ä°svan Bey'i ziyaret etmiÅŸ birisiyim. Rahmetli olduktan sonra benim çektiÄŸim görüntüler basıldı. Ben vefalı insanım. Partide emeÄŸi geçmiÅŸ insanlara vefa ödülü veriyorum. Ben bu kararı verdim. Genel baÅŸkanımı aradım, kurumsal tavır bu. uygun görür müsünüz dedim. Direkt net cevap: Kesinlikle gidebilirsiniz. Bu aynı zamanda bir uzlaÅŸma talebidir. Bence bu bir geçmiÅŸe duyulan vefa ve uzlaÅŸma talebidir.
 
"BEN SÄ°ZÄ°N CUMHURBAÅžKANLIÄžI TARAFINIZDAN OY Ä°STÄ°YORUM"
 
Ülkenin CumhurbaÅŸkanı. Aynı düÅŸünmüyor olabiliriz, tabii ki gider karşılarım. Bazı makamlar vardır, CumhurbaÅŸkanlığı makamıdır ki, kendileri öyle ifade ettiler, ben kendisinden oy istedim. Kendisi de iki gömleÄŸim var dedi, biri AK Parti diÄŸeri CumhurbaÅŸkanı dedi. Ben de 'Sizin CumhurbaÅŸkanlığı tarafınızdan oy istiyorum' dedim. Belediye baÅŸkanı insan ayırt edemez, CumhurbaÅŸkanı da ayırt etmemeli. CumhurbaÅŸkanı gelecek Ä°stanbul'a gelip bir partinin adayını kötüleyecek, bana göre yanlış. CumhurbaÅŸkanı ortada durmalıdır.
 
"Ä°STANBUL Ä°TTÄ°FAKINA TALÄ°BÄ°M" DEDÄ°M
 
Ä°kisi aynı anda bu ülkeye çok doÄŸru gelmedi. Köyde ihtiyar heyeti aranır. Biz uzlaÅŸtırıcıyı severiz. Abidir, amcadır, büyüÄŸümüzdür. CumhurbaÅŸkanlığı böyle bir ÅŸey, belediye baÅŸkanlığı da tam böyle bir ÅŸeydir. Adil olmalısınız, herkese eÅŸit olmalısınız. Ä°stanbul'da 'Ben Ä°stanbul'un ittifakına talibim' dedim. Ä°çinde HDP, MHP, BBP, Vatan Partisi, Saadet Partisi her ÅŸey var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.