Sosyal Medya

Güncel

Brexit 29 Mart'ta resmiyet kazanacak: Halk evlerine gıda ve ilaç stokluyor

Uzun süredir gündemi meşgul eden 'Brexit'in İngiltere ekonomisine vereceği zarar tartışılmaya devam ederken ayrılığın resmiyet kazanacağı 29 Mart'tan önce halkın gıda ve ilaç stoklamaya başladığı öğrenildi.



Resmi olarak 29 Mart'ta Avrupa BirliÄŸi'nden ayrılması beklenen Ä°ngiltere, ayrılığa 2 aydan az bir süre kala ülkenin geleceÄŸi hakkında henüz ikna edici bir çözüm bulabilmiÅŸ deÄŸil.
 
May, Brüksel'den eli boÅŸ döndü
 
Ä°ngiltere parlamentosundaki vekiller, AB'den ayrılık (Brexit) anlaÅŸmasının ÅŸartları konusunda hemfikir olamadılar. Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May ise, Brüksel çıkarmasından istediÄŸi sonuçları alamadı.

Anlaşmasız ayrılık paniği
 
Ä°ngiltere ile Avrupa BirliÄŸi arasında "anlaÅŸmasız bir ayrılık" yaÅŸanma ihtimalinin artması üzerine birçok uzman ve iÅŸ lideri ekonomik bir facianın yaÅŸanabileceÄŸi konusunda uyarılarda bulunuyor.
 
ABC News'ten edinilen bilgiye göre, sayıları giderek artan vatandaÅŸlar, anlaÅŸmasız ayrılığın yaratacağı kaos nedeniyle evlerine ilaç ve gıda stoklamaya baÅŸladı.
 
"Hükümet hala ne yaptığını bilmiyor gibi gözüküyor"
 
Ä°ngiltere'nin kuzeyinde yaÅŸayan ve bir seyahat yazarı olan Graham Hughes, ABC News'te yaptığı açıklamada, Brexit konusunda çözüm bulmaya yaklaşılamadığı için eve stok yapmaya baÅŸladığını söyledi.

Vatandaşlar evlerine gıda ve ilaç stokları yapmaya başladı.


Hughes, "GeçtiÄŸimiz yazdan bu yana eve stok yapmaya baÅŸladım. Biz bir ada ülkesiyiz ve dışarıdan gelecek yiyeceÄŸe güveniyoruz. Hükümet hala ne yaptığını, olayların nasıl geliÅŸeceÄŸini bilmiyor gibi gözüküyor. Babam bazı ilaçlara ihtiyaç duyuyor. AB'nin anlaÅŸma yapmadan terk edilmesi durumunda bu ilaçlara eriÅŸememe konusunda endiÅŸeliyim." dedi.
 
İngiltere medyasından kırmızı alarm
 
GeçtiÄŸimiz ay ülkedeki eczacılar BBC'ye ilaç temini konusunda mücadele edilmesi gerekebileceÄŸi uyarısında bulunmuÅŸtu.

Çiftçiler ise The Guardian'a hükümetin Ä°ngiltere'nin gıda tedariki konusunda bir anlaÅŸma yapmaması durumunda felaket yaÅŸanacağını söylemiÅŸti.
 
Times ise yetkililerin anlaÅŸmasız ayrılık yaÅŸanması durumunda olaÄŸanüstü hal ilan etmeyi planladığını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.