Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, "Askeri olarak çekilme taktiksel bir değişim, hedefimizde (DAEŞ ile mücadele) bir değişiklik yok. Suriye konusunda Türkiye ile aktif temaslarımızı sürdürüyoruz. Bu da ABD güçlerinin güvenli bir şekilde çekilmesi ve Suriye’nin kuzeydoğusunun istikrarını temin çabalarımızın bir parçası" dedi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, Suriye'den çekilme kararına sadık olduklarını ve bu süreç içinde güvenli bölge oluÅŸturulması için Türkiye ile aktif ÅŸekilde görüÅŸtüklerini belirtti.

Palladino, Bakanlıkta yapılan basın brifinginde gazetecilerin sorularını cevaplayarak, ABD'nin Suriye'den çekilme sürecine ve Türkiye ile olan temaslara iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararına sadık olduÄŸunu fakat bunun için net bir takvim olmadığını belirten Palladino, "Askeri olarak çekilme taktiksel bir deÄŸiÅŸim, hedefimizde (DAEÅž ile mücadele) bir deÄŸiÅŸiklik yok." ifadelerini kullandı.

"TÜRKÄ°YE Ä°LE AKTÄ°F TEMAS HALÄ°NDEYÄ°Z"

Palladino, ABD'nin Suriye'den çekilme sürecinde olası güvenli bölge kurma planlarının ne aÅŸamada olduÄŸuna yönelik bir soru üzerine, "Suriye konusunda Türkiye ile aktif temaslarımızı sürdürüyoruz. Bu da ABD güçlerinin güvenli bir ÅŸekilde çekilmesi ve Suriye'nin kuzeydoÄŸusunun istikrarını temin çabalarımızın bir parçası." dedi.

Ayrıca Türkiye'nin meÅŸru güvenlik kaygılarını ciddiye aldıklarına dikkati çeken Palladino, "Faaliyetlerimizde bunları hesaba katıyoruz. Koordinasyon halindeyiz. Bu görüÅŸmelerden somut detaylar paylaÅŸamayız ama devam ediyorlar." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Öte yandan Palladino, Rusya ve BeÅŸÅŸar Esed rejiminin ABD'nin Suriye'yi bölmeye çalıştığı suçlamalarına da deÄŸinerek, Suriye'yi bölme gibi bir planlarının olmadığını, Suriye'nin birliÄŸi ve toprak bütünlüÄŸünü desteklediklerini ifade etti. (AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.