Sosyal Medya

'Nöbetçi noter' dönemi başlıyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, nöbetçi noter uygulamasına başlanacağını açıkladı. Uygulamayla noterlerde cumartesi ve pazar günleri de hizmet verilmeye devam edilecek.



Nöbetçi noter konusunda çeÅŸitli görüÅŸmeler yaptıklarını söyleyen Bakan Gül, uygulamayla hafta içi çalışan, mesai yapanların iÅŸlemlerini hafta sonu yapmalarının saÄŸlanacağını ifade etti.

Gül, "Çok yakın zamanda nöbetçi noter uygulamasını ülkemizde görmeye baÅŸlayacağız. Daha sonra da kapsamını geniÅŸleteceÄŸiz. Ä°lk olarak nöbetçi noter uygulamasına cumartesi ve pazarla baÅŸlayacağız. Sistemin saÄŸlıklı iÅŸlemesini, eksikliklerin tamamlanmasını saÄŸladıktan sonra da hafta içi belli saatlere kadar da uygulamanın kapsamı geniÅŸletilebilir. Uygulama baÅŸladıktan sonra talebe, ihtiyaca göre kapsamı geniÅŸletme, tekrar gözden geçirme mümkün olacaktır. Hafta içi saat 17.00'den sonra nöbetçi noter uygulamasını hedefliyoruz. Memur arkadaşımız iÅŸten çıktı, hafta içi noter ihtiyacı var, hafta içi de notere gidebileceÄŸi bir düzeni planlıyoruz. Åžu anda ilk etapta hafta sonu, cumartesi, pazar için bunun planlamasını yapıyoruz" diye konuÅŸtu.

Cumartesi, pazar konusunda büyükÅŸehirlerde, illerde ayrı teknik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gül, çalışmaların tamamlanmasıyla uygulamanın hayata geçirileceÄŸini dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.