Sosyal Medya

Güncel

TBMM yeni Başkanını seçecek

TBMM Genel Kurulu, 24 Şubat Pazar günü yeni Meclis Başkanı'nı seçecek. Genel Kurul, seçimin ardından çalışmalara ara verecek.



Meclis Genel Kurulu, 24 Åžubat Pazar günü yeni TBMM BaÅŸkanı'nı seçecek.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, Genel Kurul 24 Åžubat Pazar günü TBMM BaÅŸkanı seçimi için toplanacak.

Seçimin ardından TBMM Genel Kurul çalışmalarına ara verecek; 26 Åžubat, 27 Åžubat, 28 Åžubat, 5 Mart, 6 Mart ve 7 Mart tarihlerinde toplanmayacak. TBMM, çalışmalarına 12 Mart 2019 tarihinden baÅŸlamak üzere 15 gün ara verecek.

AK Parti'nin kabul edilen grup önerisiyle de Genel Kurul, bugün Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapan Kanun Teklifini görüÅŸecek.

Bu arada, Genel Kurulda, CHP'nin KOBÄ°'lerin, esnaf ve çiftçilerin sicil affına iliÅŸkin grup önerisi de kabul edilmedi.

5 gün içerisinde TBMM BaÅŸkanlığı için aday gösterilebilecek

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın, TBMM Başkanlığından istifasına ilişkin yazısı TBMM Genel Kurulu'nda okundu.

Meclis BaÅŸkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulu'nda, Yıldırım'ın, Meclis BaÅŸkanlığı görevinden çekildiÄŸini belirten yazısını okuttu. 

Binali Yıldırım, TBMM BaÅŸkanlığına sunduÄŸu yazısında, "31 Mart 2019 Mahalli Ä°dareler Seçimlerinde aday olarak gösterilmem nedeniyle TBMM BaÅŸkanlığından çekiliyorum. BaÅŸkanlığım dönemimde katkı ve destekleri nedeniyle BaÅŸkanlık Divanı üyelerine ve deÄŸerli milletvekillerine teÅŸekkürlerimi sunarım. Yüce Meclis'in bilgilerine saygılarımla arz ederim." ifadesini kullandı. 

Gök, Yıldırım ile birlikte yaklaşık 7 aylık bir süre içerisinde, son derece saygılı, nazik ve uygar bir ÅŸekilde çalışma yürüttüklerini belirterek, "Meclisimizin güçlenmesi adına yaptığımız kiÅŸisel görüÅŸmeler dışında, her ortak platformda yapıcı ve uzlaşıcı bir anlayışı benimsemeye karşılıklı olarak özen gösterdik. Sonuçta siyasi bir karar verdi Sayın Binali Yıldırım. Kendi takdiridir. Sayın Binali Yıldırım'ın bugüne kadar Meclis BaÅŸkanı olarak gösterdiÄŸi çalışmalardan dolayı kendisini kutluyor ve yaÅŸantısında baÅŸarılar diliyorum." diye konuÅŸtu. 

Meclis BaÅŸkanvekili Gök, bugünden itibaren 5 gün içerisinde TBMM BaÅŸkanlığı için aday gösterilebileceÄŸini belirtti. Gök, TBMM BaÅŸkanı seçiminin, aday gösterme süresinin bitiminden itibaren 5 günde tamamlanacağını ifade ederek, sürecin Meclise hayırlı olmasını diledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.