Sosyal Medya

Güncel

Askerlerin telefon ve sosyal medya kullanması yasaklandı

Rusya'da askerlerin internet bağlantılı cihazlar ve sosyal medya kullanımını yasaklayan yasa tasarısı kabul edildi.



Askeri personelin yabancı istihbarat kuruluÅŸlarının yanı sıra terör örgütlerinin ve aşırıcı örgütlerin özel ilgi alanında bulunduÄŸunu tespit eden Rusya, bu doÄŸrultuda orduda internet kullanımını kısıtlamaya yönelik bir adım attı.

Ordu içinde güvenliÄŸin artırılması amacıyla askerlerin görevleri sırasında akıllı telefon ve internet baÄŸlantılı diÄŸer elektronik cihazları taşımasını ve sosyal medyada görevleri hakkında paylaşımlar yapmasını yasaklayan yasa tasarısı parlamentodan geçti.

Hem profesyonel askerler hem de süreli askeri görevini yerine getirenler için geçerli olan yeni yasayla birlikte Rus askerler, kitle iletiÅŸim araçlarında ve internette görev yeri ve görev tanımı hakkında veren sosyal medya paylaşımı yapamayacak.

Yasa, askerlerin baÄŸlı oldukları kurumları, görev bilgilerini ve konumlarını açığa çıkarabilecek fotoÄŸraf, video ve coÄŸrafi lokasyon verileri de dahil olmak üzere her türlü bilginin kamusal eriÅŸime açık ortamlarda yayınlanmasını yasaklıyor.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov, yasal düzenleme yapma giriÅŸimin Suriye'deki Rus güçleri de dahil olmak üzere Rusya ordusunun görevlerinin incelenmesi sonucunda baÅŸladığını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.