Sosyal Medya

Güncel

Binali Yıldırım istifa etti

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Meclis Başkanlığı'na veda konuşması yaptı. Yıldırım konuşmasının ardından istifa dilekçesini TBMM Başkanlığına sundu.



Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım: "Bugün itibarıyla TBMM BaÅŸkanlığı görevimden çekileceÄŸim'

GÖREVÄ° CELAL ADAN'A DEVRETTÄ°

Bu yemekten sonra yapacağım ilk iÅŸ görevden ayrılma dilekçesini TBMM'ye teslim etmek olacak. Yarın sabah saat 09.00'da yeni baÅŸkan seçilinceye kadar görevi, vekilim Ä°stanbul Milletvekili Sayın Celal Adan'a devredeceÄŸim.

Yürütmede bürokrasiyi hızlandırmak ve istikrarı temin ettirmektir. Türkiye'de 99 yılda 65 hükümet kurulmuÅŸtur. 65. Hükümetin BaÅŸbakanı ve parlamenter sistemin son BaÅŸbakanı olarak da ÅŸekilde görüldüÄŸü gibi.

Kısacası hükümetin ömrü ortalama 1,5 yıl olmuÅŸtur. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi ile muradımız Türkiye'de daha uzun süreli ve istikrarlı yürütme sistemini tesis etmektir. 27. döneme 600 milletvekili ile baÅŸladık. Yani 50 milletvekili ile daha fazla milletvekili ile 27. dönemi aÅŸtık.

YENÄ° SÄ°STEME GÖRE MECLÄ°S'TE DÜZENLEMELER YAPTIK

Tabiatıyla 1 Nisan tarihine geldiÄŸimizde mutlaka Meclis'in milletvekili sayısında bir deÄŸiÅŸiklik olacak. Ama nasıl bir deÄŸiÅŸiklik olacak onu ÅŸimdiden söylemiyoruz, sürpriz olsun. Milletvekili sayımızın 600'a çıkması sebebiyle takdir edersiniz ki Halkla Ä°liÅŸkiler binamızda bazı ihtiyaçlar hasıl oldu. Komisyon, personel odalarında düzenleme yapma ihtiyacı oldu. 53 yeni çalışma yeri milletvekillerimiz için yer oluÅŸturduk. Yeni sisteme göre düzenlemeler yaptık. Hükümet, komisyon iliÅŸkileri bakımından Meclis'te, genel kurulda birtakım deÄŸiÅŸikliklere gittik.

KOMÄ°SYONLARDA TOPLAM 495 SAAT ÇALIÅžMA YAPILDI

Genel Kurulumuz 57 birleÅŸim gerçekleÅŸtirildi. Toplam 482 saat çalışma yapıldı. Komisyonlarda 495 saat çalışıldı. BaÅŸkanlığımıza yönlendirilen 30 soru önergesi cevaplandırıldı. Milletvekillerimiz tarafından 837 araÅŸtırma önergesi verildi. Önergelerin 11'i görüÅŸüldü.

YILDIRIM Ä°STÄ°FA DÄ°LEKÇESÄ°NÄ° SUNDU

TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım istifa dilekçesini TBMM BaÅŸkanlığına sundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.