Sosyal Medya

Güncel

Sabri BeÅŸer: Yoga projesinin iptali yetmez, bu projeyi tasarlayan gafiller de tespit edilmeli

Mustafa Sabri Beşer, İnternethaber’deki köşesinde MEB’de uygulanması planlanan yoga projesinin iptaline değindi.



Deizm kalmadı, yoga soslu Budizm verelim…
 
Son üç yüz yıldır bu millet üzerinde oynanan oyunlar hiçbir zaman hız kesmedi. Sadece yöntem deÄŸiÅŸtirdi. Görünen o ki günümüzde bu oyunlar yeni ambalajlar içerisinde millete yutturulmaya çalışılıyor.
 
Sultan Abdülhamit’i siyasi oyunlar sonucu yıkamayacağını anlayan düÅŸmanları eÄŸitime el atarak bizzat Sultan Abdülhamit tarafından kurulan okullarda yetiÅŸen gençleri Osmanlı Devleti aleyhine yetiÅŸtirmeye baÅŸladılar.
 
Sultan Abdülhamit Han tarafından okulları teftiÅŸ etmekle görevlendirilen Alman müfettiÅŸ, çalışmaları sonucunda ÅŸöyle bir rapor sunar: “Sultanım, bu okullarda yetiÅŸen gençler, bu müfredatla gün gelir size düÅŸman olur.”
 
MüfettiÅŸin dediÄŸi gibi bu okullardan yetiÅŸen gençler gerçekten de günü geldiÄŸinde Sultan Abdülhamit Han’ı tahtından indirirler.
 
Cepheden saldırı ile istediklerini yapamayan düÅŸmanlarımız, eÄŸitim sayesinde emellerine ulaÅŸtıklarını görünce bu alanda yeni stratejiler ve oyunlar kurmaya devam ettiler.
 
Günümüzde de aynı oyunu sahnelemeye devam ediyorlar.
 
Özellikle okul gençliÄŸi üzerinde denenen “Deizm” ve "CinsiyetsizleÅŸtirme" saldırısının yaralarını sarmaya çalışırken karşımıza yepyeni bir hamleyle çıktılar: Yoga.
 
Güya öÄŸrencilerin motivasyonunu ve farkındalığını artırmak adına okullarda yoga eÄŸitimi vereceklerdi. Åžükür ki “yoga” sosu altında sunulmaya çalışılan “Budizm” oyununu milletimiz feraseti sayesinde vermiÅŸ olduÄŸu tepkilerle boÅŸa çıkardı.
 
Denklem çok basit: sunulmaya ve uygulanmaya çalışılan yoga bir Budizm ritüelidir.
 
Bir dinin ritüelini alarak genç dimaÄŸların masum zihinlerine sunarsanız sadece ritüeli gerçekleÅŸtirmekle kalınmaz bu saçma sözde dinin inançlarını da sunmuÅŸ olursunuz.
 
GeleceÄŸimizin mihenk taÅŸları olan çocuklarımıza ve dahi gençlerimize yönelik deizm, cinsiyetsizleÅŸtirme, yoga ile ruhsuzlaÅŸtırma projeleri belli bir amaca hizmet ediyor.
 
Bunun sonunda ise ortaya çıkacak olan durum aÅŸikâr. Hz. Ömer’in buyurduÄŸu gibi; “inandığınız gibi yaÅŸamazsanız yaÅŸadığınız gibi inanmaya baÅŸlarsınız”.
 
Bu necip millet doÄŸru yerden mayalandığını bir kez daha ispat etmiÅŸ oldu ve bu hamleyi de boÅŸa çıkardı.
 
Çıkardı çıkarmasına ama sorulması gereken soru ÅŸu: Koskoca Millî EÄŸitim Bakanlığı içinde nasıl oluyorda eÅŸcinsel iliÅŸkileriyle tanınan, bilinen birisinin sunduÄŸu yoga projesi kabul edilebiliyor. Millî EÄŸitim Bakanlığı içerisinde bir tane Allah’ın kulu yok muydu da böylesine absürt bir projeye onay verilebildi?
 
EÄŸer halk ve dahi Sivil Toplum KuruluÅŸları buna gerekli tepkiyi göstermeseydi ÅŸu anda okullarımızda yoga soslu Budizm yemeÄŸi öÄŸrencilerin önüne konulmuÅŸtu.
 
Projenin iptal edilmesi yetmez.
 
Bu projeyi kabul eden ve okullarda tatbik etmek isteyen kendini bilmez gafiller tespit edilmeli ve bunun hesabı sorulmalıdır.
 
EÄŸer bu yapılmazsa bugün bir adım geri atan eÄŸitim camiası içindeki zihniyet yarın baÅŸka bir oyunla bu kapıya gelindiÄŸinde tekrar kapıdan içeri almayı deneyecektir.
 
Sorunun kaynağına inilmedikçe, ÅŸer cephesi tespit edilip dağıtılmadıkça sorun çözülmüÅŸ sayılmaz.
 
Bugün kazanıldığı sanılan zafer yarın yenilgimize neden olabilir. Konuyla ilgili olarak kurulacak bir komisyon ve araÅŸtırma birimi nezaretinde soruna yol açan zihniyeti tespit etmeli ve gerekli yaptırımları uygulamalıdır.
 
BaÅŸta CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim Merkezi (CÄ°MER) olmak üzere devletin yetkili kurumları acilen olayın üzerine gitmeli, gençlik üzerinde baÅŸka oyunların oynanmasına fırsat verilmemelidir.
 
Olay, “proje iptal edilmiÅŸtir” denilecek ve geçiÅŸtirilecek kadar basit deÄŸildir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.