Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'a iki yeni metro hattı

İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hatlarının imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi'nin ÅŸubat ayı toplantılarında yeni havalimanına gidecek iki metro hattının planları ele alındı.

Güzergahlarından bazı revizyonlar yapılarak Meclis'e gönderilen imar planlarına iliÅŸkin raporda, Ä°stanbul Havalimanı-Halkalı ile Gayrettepe-Ä°stanbul Havalimanı metro hatlarının hayata geçirilmesi halinde ulaşım sorununun çözümüne katkı sunacakları belirtildi.

Ä°stanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nın, UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel MüdürlüÄŸünce ihale edildiÄŸi hatırlatılan raporda, "Ä°stanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nın imar plan tekliflerinin BüyükÅŸehir Belediye uhdesinde yapımı devam eden Vezneciler-Arnavutköy Metro Hattı güzergahı Fenertepe Ä°stasyonu'nda sonlandırılacak. Her iki hat, Fenertepe Ä°stasyonu'nda entegre olacak.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından ihalesine çıkılan 'Geleneksel Spor Merkezi Projesi' ile 'Olimpiyatköy Ä°stasyonu' etkileÅŸimi dikkate alınarak Olimpiyatköy Ä°stasyonu konumu; hattın boyu, planı ve profili etkilemeyecek ÅŸekilde revize edilmiÅŸ olması hususu göz önünde bulundurulduÄŸunda söz konusu teklif planlarının Ä°stanbul'un ulaşım sorunlarını çözüme yönelik olduÄŸundan uygun olacağı deÄŸerlendirilmektedir" denildi.

HIZLI KONFORLU TOPLU ULAÅžIM SAÄžLANACAK

Gayrettepe-Ä°stanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi'nin raporunda ise yapılan revizyonlar belirtildi. Söz konusu revizyonların toplu ulaşım hatlarının birbiriyle baÄŸlantılarının saÄŸlanması ve entegrasyonunun oluÅŸturulması için yapıldığı kaydedildi.

Her iki raporda da "Bu çalışmalar tamamlandığında Gebze-Halkalı-Marmaray hattı ile entegre olarak Ä°stanbul bütünündeki yerleÅŸim birimlerini Ä°stanbul Havalimanı ile baÄŸlayacak ve geçtiÄŸi güzergahtaki yerleÅŸim merkezlerine alternatif, hızlı ve konforlu toplu ulaşım saÄŸlanacak. Bu projeler aynı zamanda bugün ve gelecekteki ulaşım sorunlarının çözümüne yönelik olduÄŸundan kamu yararı niteliÄŸi taşımaktadır" ifadeleri yer aldı.

Yapım çalışmaları devam eden metroların imar planları, oy birliÄŸiyle kabul edilerek Meclis'ten geçti.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.