Sosyal Medya

Güncel

Habertürk yazarı: Trump'ın damadı bölgeyi ateşe atacak

Serdar Turgut- Habertürk



Washington, Suudi Arabistan’ın bir nükleer santral geliÅŸtirmesi fikrine ABD’nin karşı çıkmayacağı ve hatta bunu destekleyeceÄŸi konuÅŸmalarıyla çalkalandı.
 
Yönetimin vermeye çalıştığı tüm teminatlara raÄŸmen bunun barışçı kalmayacağı, bir nükleer silah geliÅŸtirilmesine varacağı kuÅŸkusu da hakim ÅŸehirde.
 
KONGRE TEPKÄ°SÄ°
 
Nitekim Kongre’de iki partiden üyelerin de katılmasıyla, Kongre’nin böyle bir geliÅŸmeye karşı olduÄŸu ve yönetimin de buna izin vermemesi gerektiÄŸini anlatan bir açıklama yapıldı.
 
Bölgemizde Ä°ran ile Suudi Arabistan arasında büyük bir savaşı tetikleyebilecek bu tehlikeli adımı atmaya Trump’ın neden giriÅŸtiÄŸini anlayabilmek için bu yönetimin Ä°srail ile perde arkasında kurmuÅŸ olduÄŸu karanlık iliÅŸkiyi iyi anlamak gerekiyor.
 
KARANLIK Ä°LÄ°ÅžKÄ°LER
 
Washington’da bu geliÅŸmeden perde arkasında BaÅŸkan Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in olduÄŸu konuÅŸuluyor.
Kushner’in babası Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu’nun çok yakın arkadaşı. Öyle ki, Netanyahu özel ziyaretler için ABD'ye geldiÄŸinde Kushner’lerin New Jersey’deki evlerinde kalıyor. Hatta Jared Kushner’in eski yatak odasında yattığı da biliniyor.
Bu yakın arkadaÅŸlık iliÅŸkisini bilen Trump baÅŸkan seçilir seçilmez Ä°srail ile iliÅŸkileri ve OrtadoÄŸu politikasını koordine etmesi için damadını atadı.

YAZININ TAMAMI Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.