Sosyal Medya

Güncel

Ä°ran Pakistan'dan cevap bekliyor

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Sistan ve Belucistan eyaletinde Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarını hedef alan terör saldırısıyla ilgili Pakistan'ın bazı sorulara cevap vermesi gerektiğini söyledi.



Ä°ranlı ÖÄŸrenciler Haber Ajansı Ä°SNA'nın haberine göre, Ä°ran Meclisinde terör saldırısının faili CeyÅŸ'ul Adl örgütünün Pakistan tarafından desteklendiÄŸine yönelik iddialar hakkında konuÅŸan Laricani, "Niçin bu grup (CeyÅŸ'ul Adl) saldırıyı Pakistan topraklarında planladı ve oradan Ä°ran topraklarına geldi? Pakistanlı yetkililer konu hakkında sorumsuz davranamazlar ve bu sorulara cevap vermeliler. Bu tür davranışlar iki ülke iliÅŸkilerini ÅŸiddetle tahrip ediyor." dedi.

Ali Laricani, ülkesinin DışiÅŸleri Bakanlığı ve emniyet teÅŸkilatı yetkililerinden saldırıyla ilgili tüm ayrıntıları ortaya çıkarmasını istedi.

Ä°ran'ın güneydoÄŸusunda yer alan Sistan ve Belucistan eyaletine baÄŸlı Zahidan kentinde çarÅŸamba günü bomba yüklü araçla Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarına yönelik intihar saldırısında 27 asker hayatını kaybetmiÅŸti. Saldırıyı bölgede faaliyet gösteren CeyÅŸu'l Adl isimli örgüt üstlenmiÅŸti.

Pakistan da saldırıyı kınamıştı.

"VarÅŸova'daki konferansın içi boÅŸ"

Laricani, Polonya'nın baÅŸkenti VarÅŸova'da 13-14 Åžubat'ta düzenlenen Orta DoÄŸu konulu konferans hakkında da deÄŸerlendirmelerde bulunarak, "ABD ve Siyonist rejimin VarÅŸova konferansındaki aceleci davranışı, ellerinin boÅŸ olduÄŸunun göstergesi oldu. Konferansın sonucu, tekrarlanan ve içi boÅŸ söylemlerden ibaret." ifadesini kullandı.

ABD ve Polonya tarafından 13-14 Åžubat'ta gerçekleÅŸtirilen "Orta DoÄŸu'da Barış ve GüvenliÄŸin GeleceÄŸini Desteklemek" baÅŸlıklı konferansa aralarında Umman, Suudi Arabistan, Bahreyn, Yemen, Ürdün, Kuveyt, Fas, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Mısır ve Tunus gibi Arap ülkelerinin bulunduÄŸu 60 kadar ülke katılmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.