Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin özel temsilcisi Halilzad Kabil'de

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ı kabul etti.



Afganistan Ä°cra Kurulu BaÅŸkanlığından yapılan açıklamaya göre, Abdullah, beÅŸinci kez çıktığı barış turu kapsamında baÅŸkent Kabil'e gelen Halilzad ile kendi konutunda görüÅŸtü.

Barış turundaki görüÅŸmelere iliÅŸkin Abdullah'a bilgi veren Halilzad, görüÅŸmelerin iyi sonuç vereceÄŸini aktardı.

Afganistan Ä°cra Kurulu BaÅŸkanı Abdullah da ülkede yaklaşık 40 yıldır devam eden savaÅŸa son vermenin her ÅŸeyden önemli olduÄŸunu belirtti.

Taliban ile barış görüÅŸmelerinin adaletli ÅŸekilde gerçekleÅŸmesini istediklerini ifade eden Abdullah, görüÅŸmelerden olumlu sonuç beklediklerini vurguladı.

Barış görüÅŸmeleri

Afganistan Devlet BaÅŸkanı EÅŸref Gani yönetimindeki hükümet için büyük tehdit unsuru Taliban örgütü, halen ülkenin birçok bölgesinde hakimiyetini koruyor.

Bazı bölgeleri Taliban'ın kontrolündeki ülke, ciddi güvenlik sorunuyla karşı karşıya bulunuyor.

Hükümetin geçen yıllarda defalarca Taliban ile barış görüÅŸmelerine baÅŸlamak için çaba sarf etmesi ve bu kapsamda Barış Konseyi kurmasına raÄŸmen henüz sonuca ulaşılamadı.

Eski CumhurbaÅŸkanı Hamid Karzai döneminde Afganistan yönetimi ile Taliban arasındaki temasların, Katar'ın baÅŸkenti Doha'da, Haziran 2013'te yapılması planlanıyordu ancak Taliban'ın ofise "Afganistan Ä°slam EmirliÄŸi" tablosunu ve sözde bayrağını asması üzerine Afgan hükümeti müzakerelerden vazgeçmiÅŸti.

Ofis bir ay sonra kapanmış ve barış müzakereleri askıya alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.