Sosyal Medya

Güncel

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders'a 'Rusya sorgulaması'

ABD'li Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in, Rusya'nın 2016'daki ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'i sorguladığı bildirildi.



Konuya iliÅŸkin ABD medyasına açıklamada bulunan Sanders, "BaÅŸkan (Donald Trump), yönetimdeki herkese yaptığı gibi beni de özel savcılıkla tam iÅŸ birliÄŸi yapmam konusunda teÅŸvik etti. Onlarla, gönüllü olarak oturup görüÅŸmekten memnun oldum." ifadelerini kullandı.
 
Sanders, sorgulamaya iliÅŸkin detay vermekten kaçındı.
 
TRUMP'IN KAMPANYA MENAJERÄ°NE 19 YIL HAPÄ°S Ä°STEMÄ°
 
Özel Yetkili Savcı Mueller ile çalışan diÄŸer savcılar, Trump'ın eski kampanya menajeri Paul Manafort hakkında en az 19 yıl hapis cezası istedi. 
BaÅŸkanlık seçim kampanyasında Ruslarla iliÅŸkisi olduÄŸu ve bu konuda yalan söylediÄŸi belirtilen Manafort, aynı zamanda vergi kaçırma ve evrakta sahteciliÄŸin de dahil olduÄŸu 8 isnattan suçlu bulunmuÅŸtu.
 
Savcılar, Manafort'un söz konusu suçları 10 yıldan fazla bir süredir defalarca iÅŸlediÄŸi ve elde ettiÄŸi milyonlarca doları ABD makamlarından gizlemek için karmaşık plan oluÅŸturarak yasaları çiÄŸnediÄŸini belirtti.
 
RUSYA SORUÅžTURMASI SÜRÜYOR
 
ABD'nin en ünlü siyasi kampanya stratejistlerinden Stone'un, 1980'lerden bu yana farklı dönemlerde Trump'a strateji danışmanlığı yaptığı biliniyor. 
 
Rusya'nın siber saldırı yoluyla ABD baÅŸkanlık seçimlerine müdahale ettiÄŸi iddiasıyla baÅŸlatılan ve Özel Yetkili Savcı Mueller'in sorumluluÄŸunda yürütülen soruÅŸturmada özellikle ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasında görev almış bazı kiÅŸilerin Ruslarla iliÅŸkileri odak noktası olmuÅŸtu. 
 
Rusya soruÅŸturmasında ÅŸu ana kadar Manafort'un yanı sıra yardımcısı Rick Gates, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile kampanya dönemindeki dış politika danışmanlarından George Papadopoulos, savcı Mueller tarafından suçlandı.
 
Flynn ve Papadopoulos suçlamaları kabul ederken Manafort ile Gates reddetmiÅŸti ancak süreç içinde Gates, hakkındaki suçlamaları kabul etmiÅŸ, Manafort da 2 suçlamayla ilgili savcıyla iÅŸ birliÄŸi yapmaya ikna olmuÅŸtu.
 
BaÅŸkan Trump, soruÅŸturma çerçevesinde suçlanan ya da ceza alan kiÅŸilerin eylemleri ile kendisi veya baÅŸkanlık seçimleri arasında herhangi bir baÄŸ olduÄŸu iddialarını reddediyor ve Rusya ile arasında herhangi bir gizli iÅŸ birliÄŸi olabileceÄŸi yönündeki iddiaların kabul edilemez olduÄŸunu savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.