Sosyal Medya

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Dünyada ve ülkemizde yıllarca 'haram' denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız" dedi.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, ErbaÅŸ, Erzincan MüftülüÄŸü Konferans Salonu'nda din görevlileriyle basına kapalı olarak toplantı gerçekleÅŸtirdi. ErbaÅŸ, burada yaptığı konuÅŸmada, Ä°slam'dan önce dünyanın çeÅŸitli yerlerinde var olan yanlış anlayışların benzerlerinin günümüzde de bulunduÄŸuna iÅŸaret ederek, çocukların, gençlerin çeÅŸitli bağımlılıklarla adeta zihinlerinin yok edilmesine engel olacaklarını belirtti.

Sigara kullanımı nedeniyle çok sayıda kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸine iÅŸaret eden ErbaÅŸ, "Dünyada ve ülkemizde yıllarca 'haram' denilmediÄŸi için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduÄŸunu milletimize anlatmalıyız. Çünkü sadece bizim ülkemizde bir yılda 115 bin kiÅŸi hayatını kaybediyor. Bu ne büyük bir faciadır." ifadelerini kulandı.

ErbaÅŸ, 4-6 yaÅŸ Kur'an kurslarının önemli bir imkan olduÄŸunu vurgulayarak, "Çocuklar büyürken, karakterleri oluÅŸurken etkimiz olsun istiyoruz." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.