Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu ve Umman Dışişleri Bakanı görüşmesi

Binyamin Netanyahu Varşova'da Umman'ın Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah ile bir araya geldi.



Ä°srail BaÅŸbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Orta DoÄŸu'da Barış ve GüvenliÄŸin GeleceÄŸini Desteklemek" baÅŸlıklı konferansa katılmak için VarÅŸova'da bulunan BaÅŸbakan Netanyahu ve Bakan Abdullah arasında bir görüÅŸme yapıldı. 

Netanyahu'nun kaldığı otelde yapılan görüÅŸmede Ä°srail BaÅŸbakanı, Umman Sultanı Kabus bin Said'in daveti üzerine geçen yıl ekim ayında Maskat'a yaptığı resmi ziyaretin önemine vurgu yaptı.

Umman Sultanının kendisini ülkesine davet ederek "cesurca" bir karar aldığını söyleyen Netanyahu, "Hepimiz için barışa ve istikrara imkan saÄŸlayabilecek olumlu politikalarınızdan dolayı Ä°srail halkı adına sizlere teÅŸekkür ederim." dedi.

 Orta DoÄŸu'daki halkların "geçmiÅŸe takılıp kaldıkları için çok fazla acı çektiÄŸini" belirten Bakan Abdullah, "Bu dönemim her toplumun refahı ve geleceÄŸi için yeni bir dönem olduÄŸunu söylüyoruz." ifadesini kullandı.  

Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu 26 Ekim'de ülkesiyle diplomatik iliÅŸkisi bulunmayan Umman'a resmi ziyarette bulunmuÅŸ ve Umman Sultanı Kabus Bin Said ile görüÅŸmüÅŸtü. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.