Sosyal Medya

Güncel

Muhalif lider Guaido'nun gelirleri soruÅŸturuluyor

Latin Amerika ülkesi Venezuela’da muhalif lider Juan Guaido'nun bazı ulusal ve uluslararası kurumlardan gerekçesiz para aldığı iddiasıyla gelirleri halkında soruşturma başlatıldı.



Venezuela Devlet DenetçiliÄŸinden yapılan açıklamada, Guaido'nun geliri hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldığı belirtildi.
 
Açıklamada ayrıca, çoÄŸu batı ülkesince geçici baÅŸkan olarak tanınan Ulusal Meclis BaÅŸkanı Guaido’nun "uluslararası ve ulusal kurumlardan herhangi bir gerekçe göstermeden para aldığı" iddia edildi.
 
Kurumun BaÅŸkanı Elvis Amoroso, milletvekillerinin anayasaya göre görevleri sırasında özel ya da baÅŸka bir kamu görevi nedeniyle para alamayacağına dikkati çekerek, Guaido’nun mal varlığı bildirgesinde bazı sahte veriler olduÄŸunu söyledi.
 
Guaido, suçlu bulunması durumunda para ya da kamu görevinden men cezası alabilir. Böyle bir durumda milletvekilliÄŸi ve meclis baÅŸkanlığı görevi düÅŸebilir. Ayrıca Guadio hakkında ceza davası açılabileceÄŸi de deÄŸerlendiriliyor.
 
VENEZUELA KRÄ°ZÄ°
 
Venezuela'da çoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Son olarak Avrupa Parlamentosu (AP) aynı yönde adım atmıştı.
 
Meksika, Türkiye, Rusya, Ä°ran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiÅŸ, Maduro da geliÅŸmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik iliÅŸkileri kestiÄŸini ancak ticari iliÅŸkinin süreceÄŸini duyurmuÅŸtu.
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Venezuela'ya asker göndermeyi "seçeneklerden biri" olarak gördüÄŸünü söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.