Sosyal Medya

Güncel

Merkel-Davutoğlu görüşmesinin detayları ortaya çıktı

Türkiye'nin 2016 yılında AB ile yaptığı göçmen anlaşmasının detayları ortaya çıktı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ile AB yetkililerin bilgisi dışında müzakerede bulunduğu ileri sürüldü.



Türkiye'nin AB ile 2016'da yaptığı göçmen anlaÅŸmasının Avrupa Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk'ın bilgisi dışında müzakere edildiÄŸi ortaya çıktı. Tusk, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel ile dönemin baÅŸbakanı Ahmet DavutoÄŸlu'nun bir pazar gecesi bir araya gelmesine öfkelendiÄŸini açıkladı.

Avrupa BirliÄŸi (AB) ile Türkiye arasında 2016'da yapılan ve insan hakları kuruluÅŸları tarafından eleÅŸtirilen göçmen anlaÅŸmasının Brüksel'de de ciddi bir gerginliÄŸe yol açtığı ortaya çıktı. Avrupa Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in kendisine danışmadan Türkiye ile özel görüÅŸme yapmasına öfkelendiÄŸini, yapılan anlaÅŸmayı da ‘felaket' olarak gördüÄŸünü açıkladı.

BBC BELGESELÄ°NDE ORTAYA ÇIKTI

Tusk, Ä°ngiliz özerk yayın kuruluÅŸu BBC için hazırlanan bir belgesel için verdiÄŸi demeçte, Merkel, dönemin baÅŸbakanı Ahmet DavutoÄŸlu ve Hollanda BaÅŸbakanı Mark Rutte arasında, Brüksel'deki AB zirvesinden iki hafta önce bir pazar gecesi yapılan toplantıyı eleÅŸtirdi. Avrupa Konseyi BaÅŸkanı, Türkiye ile anlaÅŸmanın anahatlarının belirlendiÄŸi toplantı hakkında “Bunun doÄŸru olduÄŸuna inanamadım. Onlar benim en yakın ortaklarımdı” dedi.

'DAVUTOÄžLU'NUN NEREDEYSE TÜM TALEPLERÄ° KABUL EDÄ°LDÄ°'

BBC belgeselinde Merkel ve Rutte'nin DavutoÄŸlu'nun neredeyse tüm taleplerini kabul ettiÄŸi de öne sürülüyor. Belgesel için demeç veren Ahmet DavutoÄŸlu ise “Ben bunu bir kazan-kazan anlaÅŸması olarak görüyordum” dedi. Ä°talya'nın eski baÅŸbakanı Matteo Renzi ise toplantının Tusk çaÄŸrılmaksızın düzenlenmesini ‘bir hata' olarak niteledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.