Sosyal Medya

Güncel

Şentop: IMF'nin 'Türkiye şubesi...

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, "IMF'yi Türkiye'den gönderdik. Bir daha IMF Türkiye'ye gelemeyecek, dönmeyecektir." dedi. Şentop, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın IMF'nin adına konuştuğunu ifade etti.



TekirdaÄŸ'da bir restoranda Roman vatandaÅŸlarla bir araya gelen TBMM BaÅŸkanvekili Mustafa Åžentop, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile IMF'nin hiçbir iliÅŸkisinin olmadığını söyledi.
 
CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın, IMF'nin "Türkiye ÅŸubesi" olduÄŸunu belirten Åžentop, "IMF aleyhine, IMF'yi bir tehlike olarak göstermeye çalışacak kiÅŸiler içerisinde en son konuÅŸabilecek ÅŸahıs CHP Sözcüsüdür. Kendisi IMF'nin adeta Türkiye ÅŸubesidir. Kemal DerviÅŸ Türkiye'ye IMF tarafından gönderildiÄŸi zaman, bakan yapıldığı zaman, IMF'nin saÄŸ kolu olan kiÅŸi Faik Öztrak'tır. Hazine müsteÅŸarlığına getirilmiÅŸtir o zaman. IMF politikalarının tek tek uygulayıcısı odur. Bu konuda Faik Öztrak konuÅŸuyorsa söylediÄŸinin ne olduÄŸuna bakmayın. IMF lehine konuÅŸuyordur. Mutlaka IMF adına konuÅŸuyordur." diye konuÅŸtu.
 
Åžentop, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun AK Parti döneminde kapatıldığını anlatarak, "Bu konuda çok net bir tavrımız var. IMF ve Türkiye iliÅŸkisi, AK Parti döneminde baÅŸlamadı. Bu, 50 yıldan fazla devam eden bir iliÅŸkiydi. 2013 yılının Mayıs ayında bu iliÅŸkiyi bitirdik. Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu kapattık. IMF'yi Türkiye'den gönderdik. Bir daha IMF Türkiye'ye gelemeyecek, dönmeyecektir. Bu konudaki kararlılığımızı gerek CumhurbaÅŸkanımız ifade etti gerek Maliye Bakanımız ifade etti." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisinde yapılması gündeme gelen termik santralin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının fizibilite çalışmaları sonrasında durdurulduÄŸunu dile getiren Åžentop, ÅŸunları kaydetti:
 
"Açıklamalarımız; milletimizi doÄŸru bilgilendirmek üzere kuruludur. Ä°ÅŸte kandırıp da oyunu alırız gibi birtakım hesaplar, AK Parti siyaseti baÅŸladıktan sonra ortadan kalkmıştır. Bir fikir deÄŸiÅŸikliÄŸi olduÄŸu zaman da bunu izah ediyoruz. Planlanan bir termik santral vardı. Bu termik santrali iÅŸletecek bir potansiyel vardı. Fakat bununla ilgili teknik çalışmalar tamamlanmamıştı.
 
Nihayetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın teknik ve fizibilite çalışmaları sonucunda, orada düÅŸünülen termik santralin beklenen bir verimi saÄŸlayamayacağı teknik raporlarla anlaşıldı. Bunun üzerine Bakanlığımız bundan vazgeçti. Bakanlığımızın çalışmaları var. Bütün yeraltı kaynaklarımızla ilgili çalışmaları var. Kömür baÅŸta olmak üzere. Malum Kapaklı'da bir doÄŸal gaz rezervi bulundu. Enerji kaynaklarıyla ilgili çalışma sadece kara sınırlarımızda deÄŸil, denizlerde de devam ediyor. "

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.