Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Kitap, dergi ve gazetede KDV oranı sıfıra düşürülecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi temel atma töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürüleceğini duyurdu.



Ä°ÅŸte ErdoÄŸan’ın konuÅŸmasından satır baÅŸları:
 
Bugün ülkemizin sanat ve kültür hayatında çığır açacak gerçekten önemli bir adımı hep birlikte atıyoruz. Toplam yatırım bedeli 860 milyon lira olan Atatürk Kültür Merkezi Projesi'nin, Ä°stanbulumuz ve tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Temelini atmakta olduÄŸumuz Ä°stanbul Atatürk Kültür Merkezi 95 bin 600 metrekare kapalı alana sahip 5 ayrı bloktan oluÅŸuyor.
 
2 YILDA TAMAMLANACAK
 
Ä°stanbul Atatürk Kültür Merkezi'ni 2 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlayarak sanatçılarımızın ve sanatseverlerin hizmetine sunacağız. Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine AVM yapacağımız, cami yapacağımız, ismini deÄŸiÅŸtireceÄŸimiz gibi olmadık yalanlara baÅŸvurdular. 2007'den bu yana farklı kurumların yaptığı incelemeler eski binanın kullanılamaz olduÄŸunu ortaya koymuÅŸtu. Eski yapının yıkılıp daha güzel daha modern daha ferah bir bina inÅŸasına karşı çıkanlar kültür sanat hassasiyetiyle deÄŸil ideolojik baÄŸnazlıkla hareket ediyordu. Ecdadın deyimiyle bu çevreler üzüm yemenin deÄŸil, baÄŸcıyı dövmenin peÅŸindeydi. Güya Atatürk Kültür Merkezi hassasiyetiyle hareket edenler, Gezi'de Atatürk Kültür Merkezini demokrasimize saldırmanın, esnafımızın malını mülkünü yaÄŸmalamanın, sokaklarımızı yakıp yıkmanın aracı haline getirdiler.
 
Ä°STANBUL'A 6 MÄ°LYON CÄ°LTLÄ°K KÜTÜPHANE
 
Buradan ÅŸimdi bir müjde daha veriyorum. Rami Kışlası'nı da Ä°stanbul'un en büyük kütüphanesi yapıyoruz. Hedef 6 milyon ciltlik kütüphaneyi Ä°stanbul'a kazandırmak. Temelini atacağımız bina sadece bir kültür merkezi deÄŸildir. Bu eser aynı zamanda son 5 yıldır milli iradeye kast eden, vatan, millet düÅŸmanlarına verilmiÅŸ en güzel cevap olacaktır. Ä°stanbul Atatürk Kültür Merkezi, milletin deÄŸerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı, jakoben zihniyete karşı dikilmiÅŸ bir zafer anıtı olacaktır.
 
KÄ°TAPTA KDV KALKIYOR
 
Kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranı sıfıra düÅŸürülecek. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Artık hiç kimse, hiçbir kesim kültür ve sanatta ülkemizi vasata mahkum edemeyecek. Sanat ve sanatçı istismarını siyasetlerinin aracı görenler, Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını körleÅŸtiremeyecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.