Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Barlas: Kılıçdaroğlu onun işini bitirdi ama Muharrem İnce farkında değil...

Mehmet Barlas - Sabah



CHP Çiftlikköy Ä°lçe Belediye BaÅŸkan Adayı Nedim Güler'in seçim irtibat bürosunun açılışına katılan Muharrem Ä°nce, burada yaptığı konuÅŸmada "CHP Genel Merkezi'nin yaptığı yanlışlıklar AÄŸrı Dağı'nı aÅŸtı. Ben bunlarıbiliyorum, hiç konuÅŸmuyorum. Ben bir oy fazla almaya çalışıyorum" demiÅŸ...

Küsmek yokmuÅŸ
Ä°nce, "Bakın önce ÅŸuradan baÅŸlayalım; beni aday yapmadılar baÅŸka partiye giderim, yok öyle bir ÅŸey. Ben hiçbir yere gitmem, siz de gitmeyeceksiniz,küsmeyeceksiniz, yüksünmeyeceksiniz, devam edeceksiniz. Küsersen Cumhuriyet kaybeder. Öbür türlüsü de en fazla sen kaybedersin" demiÅŸ.

Ä°smet inönü'den anılar
Muharrem Ä°nce'nin yaÅŸadıklarını izlerken, geçmiÅŸte CHP'de Ä°smet Ä°nönü ilerekabet edenlerin yaÅŸadıklarını hatırladım. Ä°nönü çok ileri yaÅŸa gelinceye kadar, Ecevit dahil hiçbir rakibine meydanı bırakmamıştı. 1950'lerin başında esen Kasım Gülek fırtınası da, bir noktadan sonra melteme dönüÅŸmüÅŸtü. 1970'lerde Ecevit takımının beyni sayılan Turan GüneÅŸ'le sohbet ediyorduk. Ona "Ä°smet PaÅŸa Ecevit'e yenilecek mi" diye sorduÄŸumda bana bir Çin efsanesini anlatmıştı.

Bir Çin efsanesi
Milat öncesinde savaÅŸan iki Çinli derebeyinden kazanan derebeyi yenilenderebeyini esir ettikten sonra yemeÄŸe davet etmiÅŸ. Çin geleneÄŸine göre esirderebeyi sabaha kadar ağırlandıktan sonra boynu vurularak öldürülürmüÅŸ.
Sonuçta galip ve esir derebeyleri sofra başında sabaha kadar yemiÅŸler, içmiÅŸler, eÄŸlenmiÅŸler. Bu arada dansözler raks etmiÅŸ, bir kılıç ustası da, misafirlerin burunlarının ucundaki sinekleri bile sünnet ediyormuÅŸ.

Salla başını
Sabaha karşı esir derebeyi galip derebeyine "Yeter artık bu kadar eÄŸlence, kes benim başımı" demiÅŸ. galip derebeyi gülmüÅŸ ve "Salla başını, görürsün" demiÅŸ. Esir derebeyi başını sallayınca, başı boynundan kopup yere düÅŸmüÅŸ. MeÄŸer o kılıç ustası gösteri yaparken hiç hissettirmeden esir derebeyininboynunu da kesmiÅŸ.

İnce farkında değil...
Turan GüneÅŸ "Ä°smet PaÅŸa da bizi böyle ağırlıyor" demiÅŸti hikayenin sonunda.
Muharrem Ä°nce'nin serüvenine gelince... Kemal KılıçdaroÄŸlu onun iÅŸini bitirdi ama Muharrem Ä°nce henüz olayın farkında deÄŸil gibi... Genel Merkez'in yanlışlarını biliyormuÅŸ ama hiç konuÅŸmuyormuÅŸ bunları. Acaba bir ara durup başını sallasa ne olurdu dersiniz?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.