Sosyal Medya

Güncel

Pakdemirli: Sigara paketlerinin cazibesi ortadan kaldırılacak

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, sigarada düz paket uygulamasıyla tütün mamulü paketlerin cazibesi ve çekiciliğini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.



Pakdemirli, "9 Åžubat Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla bakanlığının yürüttüÄŸü faaliyetlere yönelik açıklamalarda bulundu.
 
Pakdemirli, "Türkiye, Dünya SaÄŸlık Örgütü'nün küresel tütün salgınını önlemek amacıyla hazırladığı ve bugün itibarıyla 181 ülkenin taraf olduÄŸu Tütün Kontrolü Çerçeve SözleÅŸmesi'ni 2004 yılında imzalamıştır. SözleÅŸmenin imzalanmasından sonra tütün kontrolüyle ilgili ülkemizde önemli düzenlemeler yapılmış ve Türkiye örnek gösterilen ülkeler arasında yer almıştır" diye konuÅŸtu.
 
'PAKETLERÄ°N CAZÄ°BESÄ° KALDIRILACAK'
 
Pakdemirli, düz paket uygulamasıyla, tütün mamulü paketlerin cazibesi ve çekiciliÄŸini ortadan kaldırmayı, tütünün reklam ve tanıtım etkisi doÄŸuracak ÅŸekilde kullanımını engellemeyi, saÄŸlık uyarılarının fark edilebilirliÄŸi ve etkinliÄŸini artırmayı amaçladıklarını vurgulayarak ÅŸunları kaydetti:
 
"DiÄŸer taraftan, tütün mamulleri paketleri üzerindeki saÄŸlık uyarı mesajlarının kapladığı alanı yüzde 65'ten yüzde 85'e çıkarıyoruz. Paket üzerinde yer alan resimli saÄŸlık uyarıları setinin yenilenmesiyle ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu düzenlemeler ülkemiz tütün kontrolü uygulamaları açısından bir mihenk taşı niteliÄŸindedir. 9 Åžubat Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle tütün ürünleri tüketen vatandaÅŸlarımızı daha saÄŸlıklı bir hayat için tütün kullanımını bırakmaya davet ediyorum."
 
'TARSÄ°M SÄ°GORTASI DIÅžINDAKÄ°LRE DE ÖDEME YAPILACAK'
 
Pakdemirli ayrıca, TARSÄ°M sigortası dışında olan vatandaÅŸlara sadece Antalya'da deÄŸil 1 Temmuz'dan bugüne kadar olan felaketleri kapsayacak ödeme yapılacağını söyledi:
 
"Tarımsal üretimin devamı ve en kısa zamanda yaraların sarılmasını saÄŸlayabilmek için TARSÄ°M sigortası dışında olan vatandaÅŸlarımıza sadece Antalya'da deÄŸil, 1 Temmuz'dan bugüne kadar olan bütün felaketleri kapsayacak ÅŸekilde bir ödeme yapılacak." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.