Sosyal Medya

Bilirkişi rüşvet alırken suçüstü yakalandı

İzmir'de, davalarda bilirkişi olarak görev yapan yüksek inşaat mühendisi Doç. Dr. H.Ş.A., lehine rapor düzenlemeyi teklif ettiği müteahhit A.B.Ç.'den rüşvet alırken yakalanıp, gözaltına alındı.



A.B.Ç.'nin ihbarda bulunduÄŸu polisle birlikte hareket ederek, yakalattığı H.Åž.A., sevk edildiÄŸi adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Operasyon anı ise buluÅŸma yeri olan alışveriÅŸ merkezinin güvenlik kameralarına yansıdı.
 
Ä°zmir'de müteahhitlik yapan A.B.Ç.'nin asliye hukuk mahkemelerinde devam eden 3 ayrı dava dosyasıyla ilgili bilirkiÅŸi olarak yüksek inÅŸaat mühendisi Doç. Dr. H.Åž.A., görevlendirildi. H.Åž.A., iddiaya göre, müteahhit A.B.Ç.'ye, 20 bin TL karşılığında bilirkiÅŸi raporlarını lehine düzenlemeyi ve dava dosyalarını hızlandırmayı teklif ederek, rüÅŸvet istedi. A.B.Ç., düÅŸüneceÄŸini söyledikten sonra durumu polise bildirdi. Ä°zmir Emniyet MüdürlüÄŸü Mali Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri, A.B.Ç.'den rüÅŸvet vermeyi kabul ettiÄŸini söylemesini ve buluÅŸma için randevu vermesini istedi.
 
Bunun üzerine A.B.Ç., bilirkiÅŸi H.Åž.A.'yı telefonla arayarak, Karşıyaka MaviÅŸehir'de bulunan alışveriÅŸ merkezinde buluÅŸabileceklerini söyledi. Sivil polislerle alışveriÅŸ merkezine giden A.B.Ç., kafede bilirkiÅŸi H.Åž.A. ile buluÅŸtu ve seri numaraları önceden kayda alınan 12 bin TL ve bin 600 doları verdi. Kafeden ayrıldığı sırada harekete geçen ekipler, H.Åž.A.'yı içinde vadettiÄŸi bilirkiÅŸi raporları olan USB bellek ve aldığı paralarla yakaladı. Gözaltına alınan H.Åž.A., Ä°zmir'in YeÅŸilyurt semtindeki Mali Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'ne götürüldü. Emniyetteki iÅŸlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen H.Åž.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.