Sosyal Medya

Güncel

Pompeo'dan açıklama: Venezuela'da Hizbullah var

ABD'nin Venezuela'ya uyguladığı darbeci politika dünyadan büyük tepki topluyor. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise baskıya yönelik yeni bir "bahane" ortaya sundu: Venezuela'da Hizbullah hücreleri var.



ABD, Venezuela'ya yönelik hukuksuz ve darbeci politikasını sürdürüyor. Kuklası Guaido'yu bir ABD valisi gibi Devlet BaÅŸkanı olarak atayan Donald Trump yönetimi, dünyadan gelen tepkilere kılıf uydurmaya çalışıyor.

DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo ABD ve Irak iÅŸgaline zemin hazırlayan Hizbullah bahanesini Venezuela için de sundu.

"Hizbullah hücreleri var"

Mike Pompeo katıldığı bir televizyon programında Venezuela'da uyuyan Hizbullah hücrelerinin bulunduÄŸunu ve bu durumdan Bush döneminde haberdar olduklarını belirterek, yaptırım o dönemlerde uygulamaya sokulduÄŸunu belirtti.

Pompeo, Ä°ran ile Venezuela'nın yakınlığına dikkat çekerek Ahmedinejad dönemlerinde bu yapının oluÅŸtuÄŸunu belirtirken "Ä°ranlılar, Venezuela halkını ve Güney Amerika’yı tehdit ediyor. Amerika bu yüzden yaptırımlarını artırıyor" ifadelerini kullandı. Pompeo Hizbullah'ın Venezuela'yı kara para aklama üssü olarak kullandığını savundu.

İnandırıcı bulunmadı

Pompeo'nun açıklamaları özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepkiyle karşılandı. Özellikle 2001 Afganistan iÅŸgali ile 2003 Irak iÅŸgalinde aynı bahaneleri kullanan ABD'nin, Venezuela'ya askeri operasyon yapmak için kılıf hazırladığı ileri sürüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.