Sosyal Medya

Güncel

ABD'den flaş çağrı: Çin'e karşı birleşelim

ABD'nin AB nezdindeki Büyükelçisi Gordon Sondland, Avrupa'ya Çin'e karşı ittifak çağrısı yaparak," AB ve ABD Çin'e karşı güçlerini birleştirmeli" dedi.



ABD'nin AB nezdindeki Büyükelçisi Gordon Sondland, "Birlikte Gayri Safi Yurt Ä°çi Hasılamız 40 trilyon dolar. Bu Çin'e ekonomik, istihbarat ve askeri anlamda karşı gelmeye yeter. Bu nedenle AB ve ABD Çin'e karşı güçlerini birleÅŸtirmeli" dedi.

ABD'nin Avrupa BirliÄŸi (AB) nezdindeki Büyükelçisi Gordon Sondland, AB ve ABD'nin ticari konulardaki farklılıklarının üstesinden gelerek, Çin'e karşı güçlerini birleÅŸtirmeleri gerektiÄŸini bildirdi.

"AB ve ABD Çin'e karşı güçlerini birleÅŸtirmeli"

Politico adlı haber sitesine konuşan Sondland, AB-ABD arasındaki ticari ve siyasi ilişkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çin'in "kötü" bir etkisi olduÄŸunu kaydeden Sondland, "Birlikte Gayri Safi Yurt Ä°çi Hasılamız 40 trilyon dolar. Bu Çin'e ekonomik, istihbarat ve askeri anlamda karşı gelmeye yeter. Bu nedenle AB ve ABD Çin'e karşı güçlerini birleÅŸtirmeli." ifadelerini kullandı.

Sondland, taraflar arasında Avrupa'ya fayda saÄŸlayan bir ticari dengesizlik olduÄŸunu savunarak, AB ve ABD'nin hızlı bir ÅŸekilde ticari alanda bulunan sorunları çözmesi gerektiÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.