Sosyal Medya

Güncel

Avusturya'da PKK'lı terörist, bir memuru öldürdü

Avusturya'da Vorarlberg eyaletine bağlı Dornbirn kentinde sosyal işler bürosu amirinin PKK'lı bir kişi tarafından öldürüldüğü belirtildi.



BaÅŸta Devlet Televizyonu ORF olmak üzere çok sayıda ulusal basın yayın kuruluÅŸu, Dornbirn'de dün, 34 yaşında bir kiÅŸinin, sosyal iÅŸler bürosu amiriyle tartıştığını, tartışma sonucunda zanlının 49 yaşındaki memuru boÄŸazından bıçaklayarak öldürdüÄŸünü duyurdu.

Haberlerde, 2009'da çok sayıda suça bulaÅŸtığı için iltica baÅŸvurusu reddedilerek sınır dışı edilen ÅŸahsın, yıl başında yasa dışı yollarla ülkeye giriÅŸ yaptığı, terör örgütü PKK üyesi olarak "Türk ordusuna karşı savaÅŸtığını" söyleyerek, tekrar iltica baÅŸvurusunda bulunduÄŸu belirtildi.

Åžahsın iltica baÅŸvurusunun Avusturyalı yetkililer tarafından kabul edilmesi için memurla tartıştığı, ardından isteklerini kabul etmeyen memuru öldürerek olay yerinden kaçtığı, daha sonra emniyet güçleri tarafından yakalandığı kaydedildi.

Polis tarafından basına yapılan açıklamada da "katilin piÅŸmanlık duymadığı ve cinayeti soÄŸukkanlılıkla" iÅŸlediÄŸi aktarıldı.

Şahsın kimliği kamuoyuyla paylaşılmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.