Sosyal Medya

Güncel

Avustralya'da İslami İlimler Enstitüsü kuruldu

Avustralya'nın Melbourne şehrinde İslami İlimler Enstitüsü kuruldu. Enstitü, ilk deneme sınavımı gerçekleştirdi.



Ä°slam Toplumu Milli GörüÅŸ TeÅŸkilatları Avustralya EÄŸitim BaÅŸkanlığı tarafından Melbourne'de kurulan Ä°slami Ä°limler Enstitüsü, ilk etapta eÄŸitim vereceÄŸi öÄŸrencileri seviye tespit sınavına tabi tuttu.

Avustralya'nın Melbourne kentinde faaliyet gösteren Ä°lim Koleji ana kampüsünde eÄŸitim verecek olan Ä°slami Ä°limler Enstitüsü, ilk etapta 6'sı kız, 4'ü erkek 10 öÄŸrencileri için bilgilendirme toplantısının ardından seviye tespit sınavı düzenledi.

Kur'an-ı Kerim, ilmihal bilgileri ve Ä°slam tarihi gibi konuların sorulduÄŸu seviye tespit sınavında baÅŸarılı olan öÄŸrenciler üç yıl eÄŸitim görecek.

Test sonuçlarına göre bilgi seviyesi yeterli bulunmayan öÄŸrenciler ise hazırlık sınıfına alıncak ve kursa baÅŸlayacak duruma gelmeleri için eÄŸitim verilecek.

ENSTÄ°TÜ KOORDÄ°NATÖRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Pazartesi eÄŸitime baÅŸlayacak Ä°slami Ä°limler Enstitüsü Koordinatörü Celal Varsan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin ülkedeki Ä°slam toplumuna hizmet verecek donanımlı elamanlar yetiÅŸtirmek olduÄŸunu söyledi.

Enstitüde yetiÅŸtirecekleri öÄŸrencilerin belli bir altyapısı olan kiÅŸilerden oluÅŸtuÄŸunu dile getiren Celal Varsan, "Buradaki amaç Ä°slami ilimler noktasında altyapısı olan kardeÅŸlerimize, daha üst seviyede Ä°slami bilgilerin verilmesi ve o bilgilere ulaşılırken de hangi kaynaklardan istifade edileceÄŸi, nasıl bir yol takip edileceÄŸi noktasında usulü de öÄŸretmeyi amaçlayan bir program bu." ifadelerini kullandı.

ÖÄŸrencilerin, enstitüde Ä°slam'ın temelini oluÅŸturan Kur'an ve sünnetten nasıl faydalanacaklarını öÄŸrenmenin yanı sıra Ä°slami ilimler alanında kendilerini yetiÅŸtireceklerini vurgulayan Varsan, gelecek nesillerin Ä°slam'ı doÄŸru kaynaklardan öÄŸrenmeleri açısından kursun önemli bir iÅŸlevi yerine getireceÄŸini söyledi.

Bireysel olarak Ä°slami ilimlerle donanımlı hale gelecek mezunların Avustralya'daki Müslüman topluma önemli katkılar yapacağının altını çizen Varsan, ÅŸunları kaydetti:

"Temennimiz, buradan mezun olacak, bu kursu bitirecek kardeÅŸlerimizin, baÅŸta teÅŸkilatımızın eÄŸitim merkezlerinde deÄŸerlendirilmesi, camilerimizde imam ya da hatip ÅŸeklinde deÄŸerlendirilmesi yani bir noktada Avustralya'daki Ä°slam toplumunun geleceÄŸinin tesisi, Ä°slami açıdan tesisinin baÅŸlangıcı olacak bu kurs inÅŸallah.''

Seviye testi çıkışında enstitünün açılmasından duyduÄŸu memnuniyeti dile getiren ilk öÄŸrencilerinden Serap Siper, Avustralya'daki insanları tanıyan, kültürü bilen yetiÅŸmiÅŸ insanlara ihtiyaç olduÄŸunu vurguladı.

Siper, "Toplumun gidiÅŸatından kendini sorumlu tutan, devamlı ilahi müÅŸahede altında olduÄŸu bilincinde yaÅŸayan insana ihtiyaç var. Bunun için de bu Ä°slam enstitülerine hatta fakülte seviyesinde de olursa, ileride inÅŸallah olur, buna burada ihtiyaç var. Rabbim muvaffak etsin. Biz bir adım attık, hayırlısı inÅŸallah." dedi.

Ä°lahiyat Fakültesi mezunu akademisyenlerin görev yapacağı Ä°slami Ä°limler Enstitüsünde öÄŸrencilere 3 yıl boyunca haftada 2 gün 6 saat ders verilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.