Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Türkiye, ABD'nin çekileceği alanlarda terörle mücadele sorumluluğunu devralmaya hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '(Suriye'de) Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'nin çekileceği alanlarda terörle mücadele sorumluluğunu devralmaya hazırdır.' dedi.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, ABD Ticaret Odası ve Amerikan Türk Konseyi Üyelerini Kabul programında konuÅŸtu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Türkiye-ABD iliÅŸkilerinde tüm sıkıntıları, sınamaları, direnç testlerini baÅŸarıyla atlattık.

Türkiye ve ABD arasında ortak çıkarlara dayalı, güçlü, kapsamlı ve stratejik bir müttefiklik iliÅŸkisi vardır. Ä°liÅŸkilerimizde zaman zaman görüÅŸ ayrılıklarına dayalı iniÅŸ çıkışlar yaÅŸasak da ortaklığımız pek çok zorluÄŸun üstesinden gelmiÅŸtir.

TRUMP'IN SURÄ°YE'DEN ÇEKÄ°LME KARARI

Trump'ın özellikle Suriye baÄŸlamında aldığı son inisiyatif Türk-Amerikan iliÅŸkilerini baltalamaya çalışanların planlarını boÅŸa çıkarmıştır.

"ABD'NÄ°N ÇEKÄ°LDİĞİ YERLERDE TÜRKÄ°YE SORUMLULUÄžU DEVRALMAYA HAZIRDIR"

Türkiye, Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin çekileceÄŸi alanlarda terörle mücadele sorumluluÄŸunu devralmaya hazırdır.

"BUNUN FATURASI YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKACAK"

DEAÅž'ı sıfırlarız dedik. Ama maalesef bu adım YPG/PYD ile yürütüldü. Bunun faturasının yıllar sonra ortaya çıkacağını tahmin ediyorum.

"TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM"

Tüm hazırlıklarımız tamam. BaÅŸta DEAÅž olmak üzere, ülkemize, bölgemize ve dünyaya tehdit oluÅŸturan tüm terör örgütleriyle mücadeleye kararlıyız. ABD'nin de bizimle aynı hassasiyetleri olduÄŸuna inanıyoruz.

"BAÅžTAN BERÄ° ÜLKEMÄ°Z HAKKINDA KARA PROPAGANDA YAPIYORLAR"

DEAÅž terör örgütünü, baÅŸka eli kanlı terör örgütüyle ikame etmeye çalışan eski yönetim bakiyesi bazı kesimler, baÅŸtan beri ülkemiz hakkında kara propaganda yapıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.