Sosyal Medya

Güncel

Nihat Zeybekci, İzmir projelerini tanıttı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, seçim çalışmaları çerçevesinde projelerini açıkladı.



AK Parti Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Nihat Zeybekci,Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hamza DaÄŸ ve partililerin katılımıyla Balçova ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda Ä°zmir projelerini kamuoyuyla paylaÅŸtı.

Toplantıda bir konuÅŸma yapan Bakan Pakdemirli, Ä°zmirli bir ailenin çocuÄŸu olduÄŸunu, bu nedenle Ä°zmir için kaygı duyduÄŸunu söyledi.

Nihat Zeybekci'nin kampanyasında "35 Ä°zmir" projelerinin ruhunun yaÅŸatıldığını aktaran Pakdemirli, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Ä°ÅŸlerim bitince Ankara'dan Ä°zmir'e döneceÄŸim. Bu defa içim rahat çünkü Ä°zmir'i Nihat Zeybekci'ye teslim edeceÄŸiz. Geri döndüÄŸümüzde sadece benim yaÅŸayacağım deÄŸil, çocuklarımın da iÅŸ, aÅŸ bulabileceÄŸi bir yer olacak Ä°zmir. Nihat Zeybekci gibi bir aÄŸabeyimizin burada olmasının avantaj olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Ä°nÅŸallah Denizli'yi nasıl imar ettiyse Ä°zmir'i de o imkanlara kavuÅŸturacak. O baÅŸkan olacak biz de Bakan olarak onun emrinde olacağız, projelerini gerçekleÅŸtireceÄŸiz."

ZEYBEKCÄ° PROJELERÄ°NÄ° TANITTI

Nihat Zeybekci, konuÅŸmasında, Ä°zmir'e gönüller yapmaya geldiklerini ifade etti.

Ä°zmir'e çok ÅŸey katacağına inandıkları projelerini 10 ana baÅŸlık altında hazırladıklarına dikkati çeken Zeybekci, "10 numara Ä°zmir hikayesini hep birlikte yazacağız. Ferhat, daÄŸları dele dele Ä°zmir'e geldi. Tarih, Ä°zmir'e Smyrna yani en güzel ismi vermiÅŸ. Åžu an zavallı Åžirin'in hali pek iyi deÄŸil. Meselelerine baktığımızda durumu iyi deÄŸil." dedi.

Çanakkale-Ä°stanbul ve Ankara-Antalya otoyolları ile ÅŸehre ulaşımın kolaylaÅŸacağını hatırlatan Zeybekci, Ä°zmir'in kuzey ve doÄŸu hattı arasında baÄŸlantılar ve tüneller bittiÄŸinde 40 kilometrelik ikinci çevre yolu ile kent trafiÄŸinin nefes alacağını söyledi.

Gaziemir batı ve doÄŸu çevre yolu projesi, battı çıktılar köprülü kavÅŸaklar ile kent trafiÄŸini rahatlatacaklarını belirten Zeybekci, "Åžehrin 28 noktasını tespit ettik. Battı çıktıları köprülü kavÅŸak çalışmalarını ilk 2 yıl içinde yapacağız." diye konuÅŸtu.

Ä°ZKARAY PROJESÄ°

Karayolu ve Raylı Körfez GeçiÅŸ Projesi'nin (Ä°ZKARAY) ile kara, deniz ve raylı sistemi bütünleÅŸtireceklerini anlatan Zeybekci, proje ile ÇiÄŸli ve Balçova arasındaki yolculuÄŸun 5 dakikaya ineceÄŸini ifade etti.

Zeybekci, raylı sistem ağına yeni ulaşım hatları ekleneceÄŸini vurgulayarak, "Buca-Fuar-Havaalanı, Göztepe-Gaziemir, Otogar-DEÜ, Otogar-Åžehir Hastanesi-Katip Çelebi Üniversitesi, Narlıdere-Urla-Ä°YTE, Otogar- Bayraklı arasında yeni metro hatları oluÅŸturulurken, Halkapınar-Otogar arasında 2 olarak planlanan tünel sayısı 4'e çıkarılacak." dedi.

Deniz ulaşımında yeni iskeleler oluÅŸturacaklarını belirten Zeybekci, ÇeÅŸme'nin de havacılık, hava sporları ve turizm merkezi haline getirilmesi için çalışacaklarını dile getirdi.

DÜNYAYA AÇILMA HEDEFÄ°

Nihat Zeybekci, Çandarlı Kuzey Ege Limanı Projesi ile Ä°zmir'in Akdeniz havzasının en önemli lojistik merkezi olacağının altını çizerek, "Alsancak Limanı'nın ÅŸehir dışına taşınması konusuda yapılacak istiÅŸareler sonrası Çandarlı Kuzey Ege Limanı dünya yük taşımacılığı arasında önemli bir merkez haline getirilecek." ifadesini kullandı.

Alsancak Limanı'nın ÅŸehrin ihtiyaçlarını karşılayacak hale getirileceÄŸini vurgulayan Zeybekci, liman sahasında oluÅŸturulacak yaÅŸam merkeziyle bölge turizmine özellikle yabancı turistler sayesinde büyük katkı saÄŸlanacağını aktardı.

Zeybekci, İzmir'e 6 yeni yat limanının yapılmasını sağlayacaklarını ve kıyı şeridini de canlandıracaklarını dile getirdi.

Ä°ZMÄ°R'E ÖZGÜ MARKALAR

ESBAÅž gibi serbest bölgelerin sayısını artıracaklarını, organize sanayi bölgelerinin kurulamama sorununu da çözeceklerini, Ä°zmir'i dünya pazarına çıkaracaklarını anlatan Zeybekci, "Biz Ä°zmir'i pazarlamak deyince biri çıkıp 'Ä°zmir'i satıyorlar' dedi. Bizim aklımızdan öyle bir ÅŸey geçmedi ki senin aklından çıkmadıysa bilemem." diye konuÅŸtu.

En önemli çalışmalarından birinin "Bilim, Teknoloji ve Yazılım Vadisi" olduÄŸunu söyleyen Zeybekci, Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi Tarım ve Gıda Ürünleri AÅž'yi kurarak Ä°zmir'e özgü markalar oluÅŸturacaklarını dile getirdi.

Ä°zmir'in bazı bölgelerinde foseptik sorunu bulunduÄŸunu ve hala katı atığın daÄŸlara atıldığını belirten Zeybekci, "1,5 yıl içinde katı atık sorununu çözeceÄŸiz. Çünkü buna tahammül edemeyiz. 'Turizm ÅŸehri Ä°zmir' dediÄŸimizde yemezler çünkü bırakın Ä°zmir'i pazarlamayı bize yazık." dedi.

"1 Nisan'da bu kardeÅŸiniz o çöplüÄŸün tepesine çökecek." ifadelerini kullanan Zeybekci, katı atık depolama, geri dönüÅŸtürme ve enerji üretme ile yaÄŸmur suyu-kanalizasyon arıtma projelerini hayata geçireceklerini vurguladı.

SUYA Ä°NDÄ°RÄ°M SÖZÜ

Suya büyük önem verdiklerine ve tasarrufu teÅŸvik ettiklerine dikkati çeken Zeybekci, "Suda indirim yapacağız, 10-20 ton arasında su kullanımına yüzde 50 suda indirim uygulayacağız." diye konuÅŸtu.

Kentteki yapı yoÄŸunluÄŸunu "1 santimetrekare" dahi artırmayacaklarını söyleyen Zeybekci, yeÅŸil alan miktarını ise 10 katına çıkaracaklarının sözünü verdi.

Amatör denizcilik faaliyetleri için "Teknepark" projesi hazırladıklarını ve çarpık yapıları da elden geçireceklerini dile getiren Zeybekci, Kemeraltı ve Damlacık'ın restorasyonu ile YeÅŸildere Vadisi ve Kadifekale Teleferik projeleri ile tarihe sahip çıkacaklarını vurguladı.

Zeybekci, ÅŸehir tiyatroları, konservatuvar sayısının artıracaklarını, Kültürpark'ın duvarlarının yıkılmasını ve alanın halka açılmasını saÄŸlayacaklarını anlattı.

DÄ°ÄžER PROJELER

Ä°zmir'de kent enstitüleri kuracaklarını, kadın eÄŸitim, istihdam ve iÅŸ merkezleri kuracakları bilgisini veren Zeybekci, Atatürk Olimpiyat Stadı ve YerleÅŸkesini spor hayatına kazandıracaklarını, yanında da Türkiye'nin ilk veledromunu yapacaklarını belirtti.

Zeybekci, ÇeÅŸme'nin saÄŸlık, spor, kültür ve turizm merkezi olacağını kaydederek, Ä°zmir'in tüm bölgelerindeki 4 ve 5 yıldızlı otel sayısını da iki katına çıkaracaklarını vurguladı.

Ä°zmir Uluslararası Geriatri Merkezi yapacaklarını dile getiren Zeybekci, engellilere yönelik hizmetlerin geliÅŸtirileceÄŸini, ayrıca otopark sorununu da çözeceklerini, otoparkların ilk 15 dakika ücretsiz olacağını belirtti.

"Ä°ZMÄ°R'Ä°N HAYAT KALÄ°TESÄ° PROBLEMÄ° VARDIR"

Zeybekci, konuÅŸmasını ÅŸu sözlerle tamamladı:

"Oyunuzu Ä°zmir'e verin, Ä°zmir'in buna ihtiyacı var. Bir yerel seçim geliyor, tercihte bulunurken doÄŸru tartışalım. Bazı beceriksizliklerin ideolojik kılıfla örtülmesine müsaade etmeyin. Ä°zmir'i Ä°zmirliler kurtaracak, bize düÅŸen hizmetkar olmak. Ä°zmir'in hayat tarzı problemi yoktur. Ä°zmir'in hayat kalitesi problemi vardır. Hayat tarzı problemi getiren varsa Ä°zmir'e saygısızlık, hakaret, haksızlıktır. 21. yüzyılın Türkiyesinde hala bunları tartışıyor olmak ilkellik, gericiliktir ve yobazlıktır."

Zeybekci'nin "Gönüllere girmeye geldik" adlı ÅŸarkısının çalındığı toplantı sonunda Zeybekci ve Ä°zmir'in AK Parti ile MHP'li belediye baÅŸkan adayları birlikte fotoÄŸraf çektirdi.

ZEYBEKCÄ°'NÄ°N PROJELERÄ°

AK Parti Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Zeybekci'nin, "10 numara Ä°zmir" adlı programında, "Her Yol Ä°zmir'e Çıkar", "Dünyaya Açılmak Ä°zmir'den BaÅŸlar", "Ä°zmir'de Çalışan Kazanır", "Mavi'nin YeÅŸille BuluÅŸtuÄŸu Yer Ä°zmir'dir", "Ä°zmir Tarihine Sahip Çıkar", "Sahne Işıkları Ä°zmir'de Hiç Sönmez", "Ä°zmir'de YaÅŸamak Åžehirli Olmaktır", "Åžampiyonlar Ä°zmir'den Çıkar", "Milano DeÄŸil Barselona DeÄŸil Ä°zmir" ve "Hayat Ä°zmir'de Güzel" baÅŸlıkları yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.