Sosyal Medya

Güncel

Taliban'ın arkasında namaz

Rusya'da 5 Şubat'ta başlayan Afganistan barış görüşmeleri halk üzerinde etkili olan kişi ve gruplar arasında gerçekleşiyor. Kabil hükümetini Afganistan devlet başkanı Hamid Karzai temsil ederken toplantıdan yansıyan bir kare Taliban İslam Emirliği Hareketi’nin Afganistan’da ne denli etkin olduğunu gözler önüne seriyor.



Moskova'da 9 Kasım 2018'de gerçekleÅŸtirilen Afganistan konulu ilk görüÅŸmenin ardından ikinci görüÅŸme de 5 Åžubat'ta düzenlendi.

Taliban Ä°slam EmirliÄŸi Hareketi'nin Afganistan hükümeti ile görüÅŸmeyiz açıklamalarının ardından gerçekleÅŸtirilen toplantıya Kabil hükümeti ile hükümete yakınlığı ile bilinen Yüksek Barış Konseyi davet edilmedi. Fakat toplantıya Kabil hükümetini temsilen eski devlet baÅŸkanı Hamid Karzai katılıyor.

WhatsApp Image 2019-02-07 at 15.23.39

Toplantıdan çekilen bu kare ise Taliban Ä°slam EmirliÄŸi Hareketi'nin Afganistan'da ne denli etkin olduÄŸunu gözler önüne serdi. GörüÅŸmeler sırasında namaz arası veren Taliban heyetine katılan Hamid Karzai'nin Taliban'ın arkasında saf tuttuÄŸu görüldü.

Görüntüler ABD'de büyük yankı uyandırdı. Taliban Ä°slam EmirliÄŸi Hareketi son yıllarda Afganistan'nın yüzde 50'sini kontrol altına alarak ABD'yi masaya oturtmayı baÅŸarmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.