Sosyal Medya

FETÖ'cü iş adamı ve akrabalarına hapis cezası

Gaziantep'te terör örgütü FETÖ üyeliği suçundan yargılanan iş adamı Cahit Erbalcı, 10 yıl hapisler cezalandırılırken, kuzenleriİbrahim ve Levent Erbalcı'ya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9'ar ay, oğlu Mahmut Erbalcı'ya ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.



Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, iÅŸ adamı Cahit Erbalcı ve oÄŸlu ile iki kuzeni 2 yıl 1 ay ile 10 yıl arasında deÄŸiÅŸen hapis cezalarına çarptırıldı.

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya, tutuklu sanık Cahit Erbalcı ile tutuksuz sanıklar oÄŸlu Mahmut, yeÄŸenleri Ä°brahim ve Levent Erbalcı ile avukatları katıldı.

Sanık Cahit Erbalcı, savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek "Bu yapı ile 2012 yılında irtibatımı kestim. Kaçma ÅŸüphem yoktur, tahliyemi ve beraatimi talep ederim." dedi.

Tutuksuz sanıklar da FETÖ/PDY ile irtibatlarının olmadığını öne sürerek beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı, esasa iliÅŸkin mütalaasında, Cahit Erbalcı'nın örgütle baÄŸlantılı çok sayıda dernek ve vakıfta kurucu olduÄŸunu, örgütsel toplantılarda himmet toplamak için iÅŸ adamlarına baskı yaptığını, örgütün sözde "mütevelli heyetinde" yer aldığını, "Gaziantep bölge imamı" firari sanık Mehmet Kocatürk ile periyodik olarak görüÅŸtüÄŸünü, örgüt elebaşı ile görüÅŸmek için ABD'ye gittiÄŸini, Türkiye'de toplanan paraları ülke dışına çıkarttığını ve evinde yapılan aramada "lale figürü" ele geçirildiÄŸini belirterek sanığın örgüt içerisinde ekonomik olarak gerçekleÅŸtirdiÄŸi faaliyetler nedeniyle FETÖ'nün Gaziantep'te kuvvetlenmesine vesile olduÄŸunu kaydetti.

Sanıklar Ä°brahim ve Levent Erbalcı'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak"Mahmut Erbalcı'nın ise "silahı terör örgütüne yardım etmek" suçunu iÅŸlediÄŸini belirten savcı, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Cahit Erbalcı'ya "silahlı terör örgütüne üye olmak"suçundan 10 yıl hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Sanıklar Ä°brahim ve Levent Erbalcı'ya "silahlı terör örgütüne üye olmak"suçundan 8 yıl 9'ar ay hapis cezası veren heyet, sanık Mahmut Erbalcı'yıise "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.