Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki adaydan biri kadın olacak talimatı verdi

Erdoğan, Belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyeliklerinde her üç adaydan biri kadın olacak şekilde iki adaydan biri kadın olacak talimatı verdi.



AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları BaÅŸkanı Lütfiye Selva Çam, CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın belediye meclis ve il genel meclis üyeliklerinde "iki adaydan biri kadın olacak" talimat verdiÄŸini bildirdi. 

Çam, 31 Mart'taki yerel seçim öncesinde AK Parti Kadın Kolları BaÅŸkanlığının yaptığı çalışmaları anlattı.

ErdoÄŸan'ın talimatıyla tüm il ve ilçelerde sandık bazlı çalışmalara baÅŸladıklarını belirten Çam, öncelikle yüzde 25 ve altında oy aldıkları sandıklara yoÄŸunlaÅŸtıklarına deÄŸindi.

Bu vesileyle "çat kapı" ziyaretler de gerçekleÅŸtirdiklerini ve bütün mahalleleri taradıklarını ifade eden Çam, ÅŸöyle konuÅŸtu:

 "Åžu an 192 bin sandığımız var. Türkiye genelinde baÅŸlangıçta az oy aldığımız sandıklardan baÅŸlayarak 31 Mart'a kadar tüm sandıklarımızın ziyaretlerini yapmış olmayı hedefliyoruz. Daha sonra arkadaÅŸlarımız gittikten sonra da genel merkezimizden sohbet yapılan evleri arayarak nasıl geçtiÄŸi noktasında da bir geri dönüÅŸ almaya çalışıyoruz. Çok ciddi bir ses getirdi bu çalışma. 'AK kadınlar sahada ses getirecek' dedik. Ä°nÅŸallah bütün sandıkları ziyaret ederek 31 Mart'ta gezilmedik sandık bırakmayacağız.

BELEDÄ°YE BAÅžKAN ADAYLARI Ä°LE KADINLARI BULUÅžTURACAÄžIZ

Ä°lçe belediye baÅŸkan adayları da belirlendikten sonra, belediye baÅŸkan adaylarıyla kadınları buluÅŸturmayı hedeflediklerini aktaran Çam, ÅŸu anda bazı ilçelerde bu buluÅŸmaları gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi.

"Kadınlar Åžehri KonuÅŸuyor" baÅŸlığı altında bu buluÅŸmaları gerçekleÅŸtireceklerine iÅŸaret eden Çam, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve ÅŸehrine dair sözü olan bütün kadınları  söz konusu etkinliklere davet etti. 

Çam, etkinliklere katılacak olanlardan ÅŸehirlerinde kadınlara ait görmek istedikleri tüm detayları paylaÅŸmalarını, sorular sormalarını isteyeceklerini kaydetti.

Sahada anket çalışmaları yaptıklarını ve seçmenlerden aldıkları 6 bin soruyu 11 baÅŸlık altında toplayıp 100 soruya indirgeyerek buna uygun hazırlıklar yaptıklarına dikkati çeken Çam, "Kadın Kollarımız, sahaya çıktıklarında en ufak cevapsız soru bırakmayacak ÅŸekilde hazırlıklarını tamamlamış durumda." diye konuÅŸtu.

Kendilerine daha çok belediye baÅŸkan adaylarına yönelik sorular sorulduÄŸunu bildiren Çam, yeni ekonomi planıyla ilgili detaylı sorularla da karşılaÅŸtıklarını anlattı. 

AK PARTÄ°'NÄ°N KADIN SÄ°YASÄ° AKTÖRLERÄ° BÄ°R ARAYA GELDÄ°  

AK Parti'nin 25 kadın belediye baÅŸkan adaylarıyla 30 Ocak'ta bir toplantı gerçekleÅŸtirdiklerini hatırlatan Çam, burada tecrübe paylaşımında bulunduklarını dile getirdi.

Ardından düzenlenen yemekte AK Parti'nin kadın vekilleri, belediye baÅŸkan adayları ve MKYK üyeleri ile bir araya geldiklerini aktaran Çam, "Hedefimiz, hem kadınların güç birliÄŸi yapmalarını saÄŸlamak hem de AK Parti'nin kadın siyasi aktörlerini bir araya getirmekti." ifadesini kullandı.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN'DAN KADIN ADAY TALÄ°MATI

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın belediye meclis üyelikleri ile ilgili talimatı olduÄŸunu vurgulayan Çam, ÅŸu bilgileri verdi:

"Belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyeliklerinde Sayın CumhurbaÅŸkanımızın hem 2009'da hem 2014'te bir talimatı vardı, 'her üç adaydan biri kadın olacak' ÅŸeklinde. Bu dönemde 'iki adaydan biri kadın olacak' ÅŸekilde bir talimat verdi. Birinci sıra ana kademe ikinci sıra kadın kolları, üçüncü sıra gençlik kolları diye bir talimatı olduÄŸu için biz de bütün adaylarımızla bir ön çalışma yaptık.

4 bin 219 kadın belediye meclis üyesi aday adayıyla birlikte 11 bölge esasıyla MYK üyelerimizin tamamı, baÅŸkan yardımcılarımız gitti, birebir görüÅŸmeler yaptılar, tanışma toplantıları yaptılar. Buradaki amacımız aslında ehliyet ve liyakat sahibi, ilçelerinde katma deÄŸer üretebilecek oraya faydası olabilecek nitelikteki olan arkadaÅŸlarımızı önceleyerek bir liste oluÅŸturmak ve çalışma yapmaktı."

Lütfiye Selva Çam, kadın belediye baÅŸkan yardımcısı ve muhtar adayı sayısının artırılması için de ciddi bir çalışma içinde olduklarını söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.