Sosyal Medya

Güncel

Öztrak: Millet İttifakı'nı gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız

CHP Sözcüsü Öztrak, 'Millet iş birliği olarak, bundan önce hangi partiye oy vermiş olursa olsunlar 57 milyon seçmenimizle sandıkta büyük Millet İttifakı'nı gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.' dedi.



CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu baÅŸkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı sürerken açıklamada bulunan CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konuÅŸmasına yarıyıl tatili biten öÄŸrencilere baÅŸarılar dileyerek baÅŸladı.

Hayat pahalılığının milleti ezmeye devam ettiÄŸinin açıklanan enflasyon rakamlarında görüldüÄŸüne dikkati çeken Öztrak, geçen yılın son iki ayında alınan bir takım önlemlerle gerilemeye baÅŸlayan enflasyonun yeniden yukarı doÄŸru çıkmaya baÅŸladığını dile getirdi.

Vatandaşın gerçek enflasyonunun resmi rakamların çok ötesinde olduÄŸunu belirten Öztrak, çarşı ve pazarlarda vatandaÅŸların yaÅŸadıkları sorunlara iÅŸaret etti.

"Algı operasyonunun alasını yapıyorlar"

Yerel seçimlerden sonra iktidarın IMF ile anlaÅŸacağı iddialarını tekrarlayan Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "Ne kredi açısından ne de teknik destek açısından IMF ile yolumuz kesiÅŸir. Algı operasyonu yapıyorlar." dediÄŸini hatırlattı.

"Bizi algı operasyonu yapmakla suçlayanlar esas algı operasyonunun alasını yapıyorlar. Seçimi kaybedeceklerini anlayınca maliye ve para politikalarını yeniden seçim vitesine taktılar." ifadesini kullanan Öztrak, iktidarın, uluslararası yatırımcı toplantılarında döviz baronlarına "sesinizi çıkarmayın, seçimden sonra IMF ile anlaÅŸacağız." dediÄŸini öne sürdü.

Öztrak, millet pahalılık ve iÅŸsizlik alında ezilirken "kriz yok" demenin esasen tehlikeli ve hastalıklı ruh hali olduÄŸuna iÅŸaret ederek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Suçluların telaşıyla bu kadar bağırıp çağırıyorlar. Çıkıp, 'IMF ile ne seçim öncesinde, ne de seçim sonrasında bir anlaÅŸma yapmayacağız' diye net bir açıklama yapsalardı bu yeterli olurdu. Ben bir kez daha uyarıyım, ekonomiyi sıcak parayla ÅŸiÅŸirme stratejisinin ve tek adam parti devleti rejiminin liyakat ve hukuk tanımazlığının kaçınılmaz sonucu olan bugünkü ekonomik kriz her geçen gün biraz daha derinleÅŸiyor, biraz daha vatandaşın canını yakıyor."

"Demokrasiden yana olan herkesi kardeÅŸ biliriz"

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'ye "Milli harp sanayisinin Katar ordusuna ve onun 'Türk olmaktan mutluluk duymam' diyen ortağına peÅŸkeÅŸ çekilmesi içinize siniyor mu?" diye sorduklarını belirten Öztark, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Anlaşılan bu peÅŸkeÅŸ 'vatan, millet, beka' laflarını aÄŸzından düÅŸürmeyen sarayın bekçisinin hiç kanına dokunmamış. O nedenle de bizim sorumuza cevap vermek yerine, her zaman yaptığı gibi seviyesizce Genel BaÅŸkanımıza ve bize saydırmayı tercih etmiÅŸ. Bu arada bir de dönmüÅŸ demiÅŸ ki 'Biz ne zaman kardeÅŸ olduk?' Biz, ister Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy versin, ister MHP'ye oy versin, ister Ä°YÄ° Parti, ister HDP'li, ister Saadet Partili, ister Ä°ÅŸçi Partili veya diÄŸer partilerden olsun, bu topraklarda yaÅŸayan, ülkesini, bayrağını, halkını seven, koltuk için milletini bölmeyen, savunma sanayimizin üretim üslerini Katar ordusuna peÅŸkeÅŸ çekmeyen, özgürlüklerden, demokrasiden yana olan herkesi kardeÅŸ biliriz."

"Millet Ä°ttifakı'nı gerçekleÅŸtirmek için var gücümüzle çalışacağız"

Yerel seçimlerde tüm vatandaÅŸların oylarına talip olduklarının altını çizen Öztrak, ÅŸöyle devam etti:

"25 yıldır Ä°stanbul'u ve Ankara'yı talan eden, ÅŸehirlerimizi alışveriÅŸ merkezleri ve gökdelenlerle dolduranlara, yeÅŸili betonla boÄŸanlara, 16 yıldır ülkeyi yönetip bugün bu yaptıklarından ÅŸikayet ederek sorumluluktan kaçabileceklerini sananlara, milletimiz 31 Mart'ta en güzel cevabı verecektir. 31 Mart, metal yorgunu Adalet ve Kalkınma Partisi belediyeciliÄŸinin iflasının ilan edildiÄŸi tarih olacaktır. 31 Mart, milletin, saraya taşınıp kendini unutanlara sarı kartı göstereceÄŸi bir dönüm noktası olacaktır. Millet iÅŸ birliÄŸi olarak, bundan önce hangi partiye oy vermiÅŸ olursa olsunlar 57 milyon seçmenimizle sandıkta büyük Millet Ä°ttifakı'nı gerçekleÅŸtirmek için var gücümüzle çalışacağız." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.