Sosyal Medya

Kürsü

Abdurrahman Dilipak: Savaşlar bu gidişle bütün insanlığı tehdit eden boyutlara ulaşabilir

Abdurrahman Dilipak- Yeni Akit



Siz dinozorların dönüÅŸünü bekleyedurun, insanlık mitoloji çağına geri dönüyor.
 
Avatarlar dinozorlardan önce geldi.
 
Kaf dağı hikayelerine gerek kalmadı artık. Babil’e gelen Harut ve Marut insanları uyarmışlardı ama bu insan denen mahluk söz dinlememek konusunda ne kadar ısrarcı ve inatçı. Kudüs’te mabedin inÅŸasında çalışan bukağılı ÅŸeytanlar, Babil sürgünü sonrası, kendilerine hükmeden mabedin koruyucu ÅŸövalyelerinin ortadan çekilmesinde sonra, bu defa onlar, dönüp geldiler ve mabedin koruyucu ÅŸövalyeleri diye, beyinlerini iÅŸgal ettikleri kiÅŸileri “Yeni tapınakçılar”ı mabede soktular.
 
Hz. Üzeyir’i, Hz. Yahya’yı, Hz. Zekeriya’yı ÅŸehid edenler onlardı. Hz. Ä°sa’yı öldürmek için peÅŸine düÅŸenler de onlardı.
 
Firavunun sarayındaki kahinler, dönüp geldiler ve kendilerini “peygamber varisleri” diye “Aziz” hırkası içine gizlenip, insanları ifsat etmeye devam ettiler. Vahyin lafzını ve anlamını deÄŸiÅŸtirdiler. Peygamberlere iftira ettiler de bütün bu yalanları kutsal metinlermiÅŸ gibi peÅŸlerine takılanlara ezberlettiler.
 
Yeni “mitolojik çaÄŸ”, “Avatar”ları, “Genomik”leri, “Android”leri “Humonoid”leri, “Cyborg”ları ile “Technomit” bir çağı iÅŸaret ediyor.
 
Ä°nsanımsı, biyolojik ruhsuz canlılardan söz ediyoruz.
 
Hayvanlarla konuÅŸabileceÄŸiz. Mesela bir humonoid kiralayıp, okyanusa dalabilir, avlanabilirsiniz. Ya da Ay’da bir humonoidiniz olabilir ve orada sizin için çalışabilir ya da bir uzay mekiÄŸinde. Bir astroid üzerine oturup, orada altın, elmas iÅŸleyebilir. Humonoid’inizi tetikçi olarak kullanabilirsiniz mesela. Dahası Troller ete kemiÄŸe bürünebilirler. Artırılmış gerçeklik, size sıradan bir gerçekten daha fazlasını sunabilir.
 
Arz, talep, piyasa, fiyat iliÅŸkisini unutun. Sanal gerçek, o bildiÄŸimiz gerçeÄŸin yerini alacak. Artırılmış gerçeklik, yalın gerçekten daha fazla gerçek. DüÅŸünsenize üretilmemiÅŸ bir malın, müÅŸteri profilini ön görebiliyorsunuz artı. Sosyal Metrik sistem, insan ya da diÄŸer canlıların muhtemel davranış modellerini ihtimal hesabına göre ön görebiliyor.
 
ÖÄŸrenmek sorun olmaktan çıkıyor. Zaten birçok ÅŸeyi öÄŸrenmeye gerek kalmayacak. ÖÄŸrenmeniz gereken ÅŸeyi, subliminal yoldan, Bioresonance, ya da ee-water üzerinden hafızanıza yükleyebilecek ya da birçok bilginizi beyninizden bilgisayarınız yedekleyebileceksiniz.
 
Yakında hayvanlarla konuşabileceğiz. Mesai kavramı yeniden tanımlanacak.
 
Aslında birçok ÅŸeyi Humonoid’ler yapacaksa, insanlar ne yapacak. Bu kadar çok insana ne gerek var. Evet, birileri bunu soruyor. Üretim, tüketim, yönetim iliÅŸkileri baÅŸtan sona deÄŸiÅŸecek.
 
SavaÅŸlar bu gidiÅŸle bütün insanlığı tehdit eden boyutlara ulaÅŸabilir. Tehlike, imkanlar ve kolaylıklar kadar büyük olacak.
 
Biz de yeteri kadar Fütürist yok. Biraz bu iÅŸin teknolojisi ile ilgileniyoruz ama, bunun fıkhı bunun hukuku, ahlakı, tehditlerin önlenmesi için tedbir alınması konusunda çok fazla bir çabamız yok. Bu iÅŸin ekonomi, politika, sosyoloji, psikolojisi üzerindeki olumsuz ve olumlu etkilerini tartışmamız gerekiyor. Sanayi, savunma teknolojileri, eÄŸitim, kültür, sanat her ÅŸey, ama her ÅŸey deÄŸiÅŸecek. Din algısı, ahlak algısı, hukuk, deÄŸiÅŸmeyen hiçbir ÅŸey kalmayacak.
 
Enerji kaynakları deÄŸiÅŸecek. SaÄŸlık, para, mesai kavramı.. Yedikleriniz, içtikleriniz.
 
Mesela, tercih ettiÄŸiniz herhangi bir lezzeti, her hangi bir gıda tüketmeden, mesela bardağınızda suya yükleyeceÄŸiniz bir data, beyninizde meydana getireceÄŸi bir uyarı ile aÄŸzınızda o tadı algılamanıza sebeb olabilecek. Mesela içtiÄŸiniz suya yüklediÄŸiniz bilgi ile beyninize mutluluk hormonu ya da uyuÅŸturucu salgılatabileceksiniz. Mavi Balina ve Angel’den söz etmiyorum. Cep telefonu ile arkadaşınıza herhangi bir uyuÅŸturucu programı gönderip, bu programı suya yükleyip içerek kafayı bulabileceksiniz. Beyin Manipülasyonundan söz ediyorum. Hani ÅŸu Telegram dedikleri ÅŸey. Bir iÅŸkence olarak Telegram, elektro manyetik dalgalarla insan davranışını iradesi dışında yönlendirme operasyonundan söz ediyorum.
 
Bakın “ruhsuz insan” olur mu. Olmaz tabii de, ama mesela tavÅŸan gibi üreyen, koyun gibi büyüyen, hem et, hem ot yiyebilecek, insanlarla sınırlı bir ÅŸekilde konuÅŸarak iletim kurabilen ve sınırlı bir ÅŸekilde düÅŸünebilen, beyin aktiviteleri kafatasına yerleÅŸtirilen chip’lerle yönlendirilebilen, biyonik robotlardan söz ediyorum. Bunlar “ruhsuz, insanımsı canlılar” kategorisinde olacaklar.
 
Herkes “kıyamet alametleri”nden, güneÅŸin batıdan doÄŸmasından söz ediyor ya. Bir zamanlar bunu Ä°slam’ın yeniden batıdan yükseliÅŸi ÅŸeklinde yorumlayanlar da oldu. Åžimdi, kutuplardan yılda 50 km, Kanada üzerinden Sibirya’ya doÄŸru bir eksen kayması var. Aslında GüneÅŸ batıdan doÄŸmasa da bu eksek kayması daha da hızlanacak olursa, Dünya’dan baktığınızda GüneÅŸ battıktan sonra tekrar doÄŸuyormuÅŸ gibi bir algıya sebeb olabilir.
 
Biliyorum, birilerinin böyle hayali iÅŸlerle uÄŸraÅŸacak vakitleri yok. Onların “para kazanmak” gibi çok daha ciddi ve önemli iÅŸleri var. “Ballı ihale” için siyasetle ilgilenmeleri gerekiyor bugünlerde. Onlara göre para her kapıyı açar, hatta cennetin kapısını bile! Åžeytanları onlara yalan söylüyor aslında..
 
Onların Humonoid’lerle ilgili bir dertleri yok bugün. Yarın bu iÅŸin piyasası oluÅŸursa, ihale açılırsa, o zaman ilgileneceklerdir.
 
3’e alıp 2’ye satıp 1 lira kâr edeceÄŸiniz, ticari kârlılığın dışında “X” faktörlerin devreye girmesi ile 111 günde 500 günlük finansal ya da market iÅŸlemi yapacağınız bir dünyadan söz ediyorum.
 
Ankara 15 dakika, Adana 25, Hatay 30 dakika. Mekke 45, ABD 1,5 saat.. Işık hızı ile hedefi vuran laser ve Megatron bombalarının hayatın gerçekleri arasında yerini aldığı bir dünya.
 
Aslında enerji kaynaklarının, gıda kaynaklarının, su kaynaklarının yok olması diye bir ÅŸey yok. Suyu yakıt olarak kullanmak mümkün. Kenevirle havayı ve toprağı yeniden hayata döndürebiliriz. Hem de çok kısa sürede. Ä°sraf etmez ve aşırı tüketmezsek, dünya herkese yeter. Maden ocakları, tüneller, su altı, gökdelenler gıda üretimi için kullanılabilir. Hava, su, toprak, iklimleme, her ÅŸey yeniden üretilebilir.. Ä°fsat etmez, ıslah edecek olursak, Allah da yardım eder. Uzaklar yakın olur. Ä°fsat hareketi bir bakıma kendi kıyametimizin kendi elimizle gerçekleÅŸtirilmesi anlamına gelir.
 
Verilerle savaÅŸmak yerine, veriler karşısında kendi konumumuzu belirlesek. Bu iÅŸin sadece tekniÄŸi ve piyasası deÄŸil, ahlakını, hukukunu da üretebilsek. Sadece “materyal”lere yatırım yapmak yerine bilgi ve hikmete de yönelsek ne iyi ederiz. Yoksa çok “Materyalist” bir anafora kapılıp savrulur gideriz. Ä°nÅŸallah, bunlar ne kadar önemli olursa olsun, “Ekonomi ve Politika” dışında da gerçeklerin olduÄŸunu hatırlarız. 
 
Selâm ve dua ile..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.