Sosyal Medya

Güncel

Putin'in gözdesi 'Sarmat' ABD'yi yok edebilir

ABD ile gerilim yaşayan Rusya, RS-28 Sarmat kıtalararası füzenin geliştirilme çalışmalarının planlandığı gibi ilerlediğini açıkladı.



Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Åžoygu, Putin ile yaptığı toplantıda, Putin'in Sarmat'ın üretilmesinde ve füzenin savaÅŸ görevine alınmasına yönelik hazırlıklarda kaydedilen ilerlemelere özel ilgi duyduÄŸunu belirtti.

Toplantıda Sarmat RS-28 sıvı yakıtlı termo-nükleer kıtalararası balistik füzenin geliÅŸtirilme çalışmalarının beklendiÄŸi zaman dilimine uygun bir ÅŸekilde ilerlediÄŸi bildirildi.

Ayrıca Rusya'nın savunma sanayi kompleksinden bir kaynak, Sarmat'ın Plesetsk Uzay Üssü'ndeki uçuÅŸ testlerinin 2019'un ikinci yarısında baÅŸlayacağını, testlerin tamamlanması için son resmi tarihin 2020 olduÄŸunu, bu tarihten sonra ise seri üretilen bir füzenin testlerine baÅŸlanacağını belirtti.

ABD'NÄ°N TÜM NÜFUSUNUN YOK EDÄ°LMESÄ° Ä°ÇÄ°N 10 ADET YETERLÄ°

GeçtiÄŸimiz hafta Rus Arsenal Oteçestva dergisinin askeri uzmanı Aleksey Leonkov, haftalık Zvezda dergisi için kaleme aldığı yazıda, ABD'nin tüm nüfusunun yok edilmesi için 10 adet RS-28 Sarmat kıtalararası balistik füzenin yeterli olacağını yazmıştı.

Rus kaynaklar Sarmat (Satan-2) sıvı yakıtlı termo-nükleer kıtalararası balistik füzesinin, 16 bin kilometre menzili olduÄŸunu, 10 ile 20 arasında nükleer baÅŸlık taşıyabildiÄŸini, ayrıca hipersonik silahlar taşıma kapasitesinin bulunduÄŸunu ve 7 bin kilometre hızla ilerleyebildiÄŸini iddia ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.