Sosyal Medya

Güncel

CHP'nin Kadıköy adayı YSK'dan mazbata alamayabilir

Kadıköy'de PKK ve HDP'ye desteğiyle bilinen Şerdil Dara Odabaşı'nı aday gösteren CHP, yüzde 72 oy aldığı ilçede seçime katılamayabilir. Zira CHP Parti Meclisi'nde tartışmalı iki oylama ile Kadıköy adayı olarak gösterilen Şerdil Dara Odabaşı'nın YSK'dan mazbata alamayacağı iddia ediliyor.



CHP en önemli kalelerinden Kadıköy'de seçime girememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kadıköy adayı Åžerdil Dara Odabaşı'nın Parti Meclisi'ndeki oylamada parti tüzüÄŸüne aykırı ÅŸekilde belirlendiÄŸi için YSK'dan mazbata alamaması gündemde.

TEKRAR OYLANMIÅžTI

Sosyal medya hesabından yaptığı HDP/PKK destekçisi paylaşımlarıyla gündeme gelen Odabaşı geçtiÄŸimiz hafta yapılan Parti Meclisi oylamasında 60 üyeden 30'unun kabul oyunu almıştı. Odabaşı için 29 üye ret oyu kullanırken 1 üye ise çekimser kalmıştı. Parti tüzüÄŸüne göre üye sayısının salt çoÄŸunluÄŸunun oyunu alması gereken yani 31 kabul oyuna ulaÅŸması ÅŸart olan Odabaşı 30 oy alınca 2 Åžubat'taki Parti Meclisi'nde tekrar oylanmıştı.

YARGITAY ONURSAL BAŞKANI: İKİNCİ OYLAMA HUKUKİ DEĞİL

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yargıtay Onursal BaÅŸkanı Sabih KanadoÄŸlu, "CHP, PM'de tek başına oylanan Åžerdil Dara Odabaşı'nın aldığı oy yeterli deÄŸil. Odabaşı'nın ikinci oylamaya katılması da hukuka uygun deÄŸil" dedi.

YSK TUTANAKLARI Ä°STEYECEK

Buna raÄŸmen ikinci kez oylanan ve 34 kabul oyu alan Odabaşı aday gösterilmeme durumu ile karşı karşıya. Adayların resmi olarak sunulmasının ardından Parti Meclisi tutanaklarını isteyecek olan YSK'nın Åžerdil Dara Odabaşı'na mazbata vermemesi gündemde. Yani CHP, son seçimde yüzde 72 oy aldığı, en önemli kalesi Kadıköy'de 31 Mart seçimlerine adaysız girebilir.

PKK/HDP PAYLAÅžIMLARI TEPKÄ° ÇEKMÄ°ÅžTÄ°

Åžerdil Dara Odabaşı'nın sosyal medya paylaşımları ise tepki çekmeye devam ediyor. Twitter'dan PKK ve HDP lehine paylaşımlar yapan Odabaşı'nın büyük tepkiye raÄŸmen paylaşımlarını silmemesi ve konu ile ilgili bir açıklama yapmaması da dikkat çekiyor.

1549292081-044a61

1549292084-4dac32

1549292085-df44c1

CHP SEÇMENÄ° KIZGIN

CHP seçmeni ise bu büyük tartışmalara ve risklere karşılık Odabaşı isminde ısrarcı olan parti yönetimine kızgın. Sosyal medya paylaşımları ve Genel Merkez'e gönderdikleri elektronik postalar ile tepkisini ortaya koyan parti tabanı adayın deÄŸiÅŸmesini istiyor.

1549292153-f0537f

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.