Sosyal Medya

Güncel

Papa BAE yolcusu

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, BAE'ye gidiyor. İlk defa bir Papa Arap yarımadasını ziyaret etmiş olacak.



Ä°lk defa bir Papa, Arap yarımadasını ziyaret ediyor. Papa Francesco'nun ajandasında ilginç konular yer alıyor.

Papa Francesco, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın davetlisi olarak dinler arası diyalog konferansına katılacak.

Papa ayrıca Salı günü Zayid Stadyumu'nda bir ayin de düzenleyecek. Ayine yaklaşık 120 bin kiÅŸinin katılması bekleniyor. BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nde çoÄŸu Filipinler ve Hindistan'dan olmak üzere yaklaşık bir milyon Hristiyan yaşıyor.

DÄ°NLER ARASI DÄ°YALOG VURGUSU DÄ°KKAT ÇEKTÄ°

PerÅŸembe günü ziyaretiyle ilgili bir video yayınlayan Papa Francesco, ziyaretinin dinler arası iliÅŸkilerin tarihinde yeni bir sayfa açılması için bir fırsat olduÄŸunu belirtti.

Mesajına "Selamun aleyküm" diyerek baÅŸlayan Papa "Tanrıya inanmak birleÅŸtirir, ayırmaz. Farklılıklara raÄŸmen bizi yakınlaÅŸtırır ve düÅŸmanlıklardan uzaklaÅŸtırır" dedi.
Mesajda Papa BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nden de "Birlikte var olmanın, kardeÅŸliÄŸin modeli olmaya çalışan ve farklı medeniyletler ve kültürlerin bir araya geldiÄŸi topraklar" olarak bahsetti.

Papa'nın burada Yemen'de süren savaÅŸla ilgili bir mesaj verip vermeyeceÄŸi merak ediliyor. BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Yemen'deki savaÅŸta Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyonda yer alıyor.

Daha önce Yemen'deki çatışmaları kınamış olan Papa, uluslararası topluma 'Yemen'deki trajik insani durumu daha da kötüleÅŸtirmemeleri' çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

EZHER ÅžEYHÄ°YLE DE GÖRÜÅžECEK

Abu Dabi ziyaretinde Papa'nın, Mısır'daki El Ezher Camii imamı Åžeyh Ahmed El Tayyib ile de görüÅŸmesi bekleniyor.

Papa Francosco 2017'de de Mısır'a dinler arası diyalog temalı bir ziyaret yapmıştı.

Vatikan'ın Papa'nın ziyareti ile Arap Yarımadası'nda kilise inÅŸa etmeye yönelik kısıtlamaların da yumuÅŸaması beklentisi taşıdığı belirtiliyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.