Sosyal Medya

Güncel

Guaido'nun gösterilerinde dev İsrail bayrağı dikkat çekti

Guaido'nun destekçileri ülkeye Amerikan müdahalesi için çağrıda bulunmaya devam ediyor. Yapılan gösterilerde ise İsrail ve ABD bayrakları ise dikkat çekti.



Venezuela'nın baÅŸkenti Karakas'ta binlerce kiÅŸi BaÅŸkan Nicolas Maduro'yu desteklemek ve Bolivar devriminin 20. Yılını kutlamak için toplanırken muhalif gruplar “geçici baÅŸkan” Juan Guaido liderliÄŸinde Amerika'nın ülkeye müdahalesini destekleyen birden fazla sembolle yürüyüÅŸe geçtiler.

Kuzey'deki Falcon bölgesinin en büyük ÅŸehri olan Punto Fijo'da insanlar Venezuela bayrakları yanında Amerikan bayrakları taşıdılar. Hukuksal bir aÅŸağılama ÅŸeklinde, Ulusal Meclis'in Guaido'yu “geçici baÅŸkan” ilan etmesi ve Maduro'yu bir “gaspçı” olarak nitelemesinin ardından Amerika Guaido'yu Venezuela'nın yeni devlet baÅŸkanı olarak tanıdı; Amerika'yı bir dizi saÄŸ kanat Latin Amerika hükümetler izledi.

Guaido bazı hükümetler ve Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) gibi uluslararası örgütlenmelerin desteÄŸini arkasına alırken BM onu “geçici baÅŸkan” olarak tanımayı reddetti ve halen Maduro'yu güney Amerika ülkesinin resmi devlet BaÅŸkanı olarak tanımakta.

Venezuela hükümeti ise müttefikleri ve uluslararası analizciler de dahil, hiçkimsenin “geçici baÅŸkan” olarak oy vermediÄŸi bir ÅŸahsı tanımanın milletin içiÅŸlerine müdahale anlamına geldiÄŸini belirtti.

Ä°SRAÄ°L BAYRAKLARI DÄ°KKAT ÇEKÄ°YOR

Aynı zamanda Guaido'nun kalabalığa hitap ettiÄŸi sahnenin arka planındaki ekranda yerel medya organlarının da belgelediÄŸi üzere yer yer Ä°srail bayrağı da göze çarptı.

Ä°srail ABD'nin yakın bir müttefiki ve Filistinlilere yönelik insan hakları ihlalleri ve savaÅŸ suçlarından sorumlu. Aynen Brezilya Devlet BaÅŸkanı Jair Bolsonaro ve Guatemala'nınn Devlet BaÅŸkanı Jimmy Morales gibi Latin Amerika'nın aşırı saÄŸcı hükümetleri askeri destek saÄŸlayan Ä°srail'le stratejik ittifak kuruyor.
Karakas'daise bir adam ABD BaÅŸkanı Donald Trump maskesini giyerek muhaliflerin yürüyüÅŸüne katıldı. Åžahıs yerel ve uluslararası basının ilgisini toplarken insanlar da onunla özçekim yapmak istedi.

Trump'ın yönetimi Venezuela halkına yönelik uluslararası düzlemde müdahaleci politikaların önderliÄŸini yaparken Maduro'yu devirmek için askeri darbe seçeneÄŸinin de mümkün olduÄŸunu birçok defalar o ve yakın çevresi önerdi.

EÅŸ zamanlı olarak Maduro'nun destekçileri ise Bolivar Caddesi'ne toplandılar. BaÅŸkan Maduro buradan muhalefete mevcut politik çekiÅŸmeye barışçıl bir çözüm önerisi için karşılıklı görüÅŸme önerdi.

Muhalefete, “Yanki müdahaleciliÄŸi yolunu bırakın, savaÅŸ çaÄŸrısı yapmaya bir son verin, zaten baÅŸarısız olmuÅŸ bir darbeyi destekleme çaÄŸrılarına bir son verin. Darbe baÅŸarısız oldu ve ABD bunu anlamıyor” dedi.

Maduro diyalog çaÄŸrısı yapan Uruguay, Meksika hükümetlerini ve BM BaÅŸkanı Antonio Guterres'i tebrik ederek 2016'dan beri küçük düÅŸürülen Ulusal Meclis'i yeniden kurmak için parlamento seçimlerini ilan etti.

Kaynak: Time Türk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.