Sosyal Medya

Güncel

AB ve Latin Amerika ülkeleri Venezuela'daki krizi görüşecek

Avrupa Birliği öncülüğünde Venezuela'daki kriz için kurulan Uluslararası Temas Grubu'nun ilk toplantısı 7 Şubat'ta düzenlenecek.



Avrupa Birliği (AB) tarafından Venezuela'daki krize ilişkin kurulan Uluslararası Temas Grubu'nun ilk toplantısı Uruguay'ın başkenti Montevideo'da yapılacak.

Uruguay basınındaki habere göre, AB DışiÅŸleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Uruguay Devlet BaÅŸkanı Tabare Vazquez, Venezuela'daki krizi görüÅŸmek üzere kurulan Uluslararası Temas Grubu'nun ilk toplantısının bakanlar düzeyinde 7 Åžubat'ta Uruguay'ın baÅŸkenti Montevideo'da düzenleneceÄŸini duyurdu.

Mogherini, geçen hafta, AB öncülüÄŸünde, Venezuela'da yeni baÅŸkanlık seçimleri hedefiyle ülkedeki siyasi krize iliÅŸkin Uluslararası Temas Grubu kurulduÄŸunu açıklamıştı.

Uluslararası Temas Grubu üyeleri arasında Fransa, Almanya, Ä°talya, Ä°spanya, Portekiz, Ä°sveç, Ekvador, Kosta Rika, Bolivya ve Uruguay gibi ülkeler bulunuyor.

VENEZUELA'DA YAÅžANANLAR

Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlılarının 23 Ocak ÇarÅŸamba günü düzenlediÄŸi mitingler, ülke ve bölge açısından son derece önemli geliÅŸmelere yol açmıştı.

ÇoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiÅŸ, Maduro da geliÅŸmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik iliÅŸkileri kestiÄŸini ancak ticari iliÅŸkinin süreceÄŸini duyurmuÅŸtu.

ABD son olarak Venezuela devlet petrol ÅŸirketi PDVSA'ya yaptırım kararı almış ve bu ülkenin ABD'deki finansal varlıklarının Guaido'ya devredildiÄŸini bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.