Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan'dan Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi'ne tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne tepki gösterdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, televizyon kanalında katıldığı canlı yayında HDP ile ittifak yapacak olan Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi'ne tepki gösterdi.

ErdoÄŸan, TRT canlı yayınında gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı. ErdoÄŸan, HDP ile ittifak arayışına giden Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi'ne tepki gösterdi.

'ÇIKAR HESAPLARI BÄ°R ARAYA GETÄ°RMÄ°ÅžTÄ°R'

ErdoÄŸan, ''CHP'nin, HDP ile azami müÅŸtereÄŸi olabilir ama ne Ä°YÄ° Parti'yle ne Saadet'le böyle bir birlikteliÄŸinin olabileceÄŸine ben ihtimal vermiyorum. Ama çıkar hesapları onları bir araya getirmiÅŸtir. Gizlemenin manası yok. HDP eÅŸittir PKK, eÅŸittir YPG/PYD. Hiç saÄŸa sola bunu saptırmanın anlamı yok. Gerçek ortada. Bunu zaten baÅŸlarındaki kiÅŸiler söylüyorlar. Ä°YÄ° Parti ve Saaadetlilerin bunlarla bir araya gelmesinin izahı yok.'' ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan konuyla ilgili sözlerini, ''Bunlar (HDP) kongrelerinde bile ne bayrağımızı asmışlar ne Ä°stiklal Marşımızı söylemiÅŸlerdir. Bizim kültürümüzde, derneklerin, resmi kurumların bu tür ÅŸeylerinde Ä°stiklal Marşı'nı okumak zillet midir? O ÅŸereftir. O ÅŸeref de ÅŸerefli olanlara yakışır. CHP'nin bunlarla beraber olması zaten anlaşılır gibi deÄŸil. Hele hele Ä°YÄ° Parti'nin, Saadet Partisi'nin bunlarla beraber böyle iÅŸ tutması, o da tabi izahı mümkün deÄŸildir'' diye tamaladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.