Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Ocaktan / Üsküdar’a giderken bir güzel NEVMEKAN



Yerel seçimlere iki aylık bir süre kaldı, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde ÅŸehirlerimize yeni baÅŸkanlar seçeceÄŸiz ve beÅŸ yıl boyunca onlardan ÅŸehirlerimizi daha yaÅŸanabilir kılmalarını bekleyeceÄŸiz. Dolayısıyla ÅŸu günlerde siyasi partilerin adaylarından, daha çok nasıl bir ÅŸehir yönetimi planladıklarını, trafik sorununu nasıl çözeceklerini, ne tür kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleÅŸtireceklerini duymak istiyoruz.
 
Seçim kampanyaları henüz fiilen baÅŸlamamakla birlikte, partilerin ‘seçim manifestoları’ yavaÅŸ yavaÅŸ ortaya çıkmaya baÅŸladı. Ancak ÅŸimdiden ÅŸekillenmeye baÅŸlayan söylemlerden anlaşılıyor ki, bu yerel seçim kampanyaları da ÅŸehirlere iliÅŸkin projelerden çok bir “beka” sorunu çerçevesinde yürütülecek.
 
Belki hepimizin bildiÄŸi bir gerçeÄŸi tekrarlamakta yarar var, esas itibariyle ÅŸehirlerimize baÅŸkan seçeceÄŸiz, kurtuluÅŸ savaşı yapmayacağız, ülkemiz bir düÅŸman tehdidi altında da deÄŸil. Kaldı ki güçlü bir ordumuz, güvenlik güçlerimiz var ve onlar var olduÄŸu sürece de güvendeyiz demektir. Sonuçta hangi partinin adayı seçilirse seçilsin, hepsi bu ülkenin yasal ve legal partilerinin adayları, dolayısıyla endiÅŸeye mahal yok.
 
KeÅŸke bir takım korkulara teslim olmadan, partilerin adayları kıran kırana bir seçim mücadelesi verse ve toplum olarak biz de onların projelerini konuÅŸabilsek.
 
ÅžemsipaÅŸa’da Nevmekan’da
 
Åžeyh Galip, ÅŸiir ve BoÄŸaz...
 
Åžu anda halen görev başında olan pek çok belediye baÅŸkanı ile ilgili farklı itirazlar, ÅŸikayetler olmasına raÄŸmen, aynı zamanda hepimizi gururlandıran güzel iÅŸler yaptıklarını da biliyoruz. Kısacası ÅŸehirlerimizde güzel ÅŸeyler de oluyor...
 
Bugün sadece bir örnek olması açısından, mesela Üsküdar belediye baÅŸkanı Hilmi Türkmen’in kültürel ve sosyal belediyecilik anlamında gerçekleÅŸtirdiÄŸi sadece iki güzel örneÄŸin altını çizmek istiyorum. KuÅŸkusuz kültürel faaliyetlerin dışında çok daha baÅŸarılı hizmetleri de var Hilmi Türkmen’in...
 
Üsküdar belediyesinin “Nevmekan” adıyla hayata geçirdiÄŸi iki kültür merkezi var ki, her biri bütün Türkiye için örnek olabilecek nitelik ve kaliteye sahip. Bunlardan birincisi; geçmiÅŸte tramvay garı, otobüs garajı ve Ä°ETT Ulaşım müzesi olarak kullanılan binanın restore edilerek bir kitap-kahve konseptine dönüÅŸtürülmüÅŸ olan ilk Nevmekan.
 
Bir de ÅžemsipaÅŸa’da bulunan Üsküdar Belediye Evlendirme Dairesi’nin restore edilerek kitaplı kahve konseptiyle halkın hizmetine sunulmuÅŸ bulunan görkemli mekan var ki bu da ikinci Nevmekan. Çok amaçlı bir kültür merkezi olarak tanımlayabileceÄŸimiz bu mekan, 3000 metrekare kapalı alan, 5000 metrekare açık alan olmak üzere toplam 8000 metrekare yaÅŸam alanına sahip. Sıkı durun, bu Nevmekan’da 20 bini dijital olmak üzere toplam 100 bin kitap kapasiteli bir kütüphane bulunuyor. Ayrıca içerisinde sergi alanı, çocuk oyun alanı, kafe-restoran da bulunuyor.
 
Ä°nanıyorum ki, bir ilçe ölçeÄŸinde böylesine muhteÅŸem bir kültürel ve sosyal mekanın var olması bu ÅŸehirde yaÅŸayan herkes için gurur vericidir. Aslında bütün bunlar, bir belediye baÅŸkanının vizyonunu göstermesi açısından son derece önemli. Unutmayalım, bu mekanlar sadece Üsküdar’da yaÅŸayanlara deÄŸil, aynı zamanda bütün Ä°stanbullulara hizmet verecek bir zenginliÄŸe ve kültürel hafızaya sahip.
 
Yeni dönemde seçilecek bütün belediye baÅŸkanlarımızdan Hilmi Türkmen’in hayata geçirdiÄŸi bu güzel projelere benzer projeler bekliyoruz, bu o kadar da zor deÄŸil. Yeter ki baÅŸkan seçildiÄŸimiz ÅŸehirlerle ilgili güzel hayallerimiz olsun, gerisi kolay... EÄŸer yaÅŸadığımız ÅŸehirleri öncelikle gençlerimiz, ve her yaÅŸtaki insanımız için daha yaÅŸanabilir ÅŸehirler haline getiremezsek, bilelim ki geleceÄŸimiz olmayacak.
 
Ben Nevmekan’da iki saatlik keyifli bir zaman geçirdim, önce kahvemi aldım, kütüphaneden Åžeyh Galip’in ÅŸiir kitabını seçtim ve BoÄŸaz’ın maviliklerine bakarak aÅŸkın ÅŸiirine daldım... Siz de deneyin, eminim kendinizi daha iyi hissedeceksiniz...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.