Sosyal Medya

Güncel

Lübnan'da yeni hükümet ilk toplantısını yaptı

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, "Bizleri bekleyen çok sayıda zorluklar var. Bunlarla başa çıkmanın yolu ise birlikte hareket etmemizden geçiyor. Durum, zaman kaybetmemize müsaade etmiyor" dedi



Lübnan'da uzun bir süreçten sonra önceki gün kurulan hükümet, CumhurbaÅŸkanı MiÅŸel Avn'ın baÅŸkanlığında ilk toplantısını gerçekleÅŸtirdi.

Cumhurbaşkanı Avn, Başbakan Saad el-Hariri ve kabinesini başkent Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul ederek, yeni atanan bakanları tebrik etti.

Hükümetin bir an önce eylem planını hazırlaması ve icraatlarına baÅŸlamasını talep eden Avn, "Bizleri bekleyen çok sayıda zorluklar var. Bunlarla baÅŸa çıkmanın yolu ise birlikte hareket etmemizden geçiyor. Durum, zaman kaybetmemize müsaade etmiyor." dedi.

Avn, yeni mali bütçeyi kısa sürede onaylamanın yanı sıra ülkedeki elektrik ile diÄŸer birtakım konuların önemine dikkati çekti.

BaÅŸbakan Hariri de yolsuzluk ve ekonomiyi etkileyen her ÅŸeyle mücadele için bazı yasaların geliÅŸtirilmesinin önemine iÅŸaret eti.

Lübnan'da bir ulusal birlik hükümetine sahip oldukları ve zorluklara karşı dayanışma içerisinde hareket etmeleri gerektiÄŸini belirten Hariri, kendilerini çeÅŸitli alanlarda bekleyen birtakım zor kararlar olduÄŸunu ifade etti.

BaÅŸbakan Hariri, toplantının ardından geldiÄŸi Hükümet Sarayı'na resmi tören düzenleyen üst düzey müsteÅŸarlar tarafından karşılandı.

Yeni kabinenin aldığı ilk karar ise yeni eylem planını oluÅŸturacak bir komite oluÅŸturuldu. 10 bakandan oluÅŸan söz konusu komitenin, pazartesi günü bir araya gelerek çalışmalarına baÅŸlaması bekleniyor.

Hükümetin eylem planında ise ekonomik bazı reformların ön plana çıkması bekleniyor.

Lübnan'da yaklaşık 9 ay süren çalışmaların ardından 31 Ocak'ta Saad Hariri baÅŸkanlığındaki yeni hükümetin kurulduÄŸu duyurulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.