Sosyal Medya

Güncel

CHP'de önemli toplantı: Adaylar değişebilir

İstanbul’dan 5, İzmir’den 2, Ankara’dan 9 ilçe adayının daha açıklanması beklenen CHP’de; bugünkü PM’nin ardından aday belirleme sürecinin tamamlanması amaçlanıyor. Bazı adayların değişebileceği de dile getiriliyor.



CHP, 31 Mart seçimleri için bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında aday belirleme sürecini tamamlamayı hedefliyor. CHP bugünkü toplantıda Ä°stanbul’un 5, Ä°zmir’in 2 ve Ankara’nın 9 ilçesi ile bazı il belediyelerinin bugün belirlenmesinin ardından geri kalan ve üzerinde herhangi bir tartışma olmayan belediye baÅŸkan adaylarının açıklanması için CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun yetki alması bekleniyor. CHP'nin bugünkü toplantısında bazı adayların deÄŸiÅŸebileceÄŸi de öne sürülüyor.

CHP’de bugün gerçekleÅŸtirilecek kritik PM toplantısıyla birlikte aday belirleme sürecinde son noktanın konulması amaçlanıyor. CHP bugüne kadar yedi farklı grupta 17’si büyükÅŸehir, 35’i il olmak üzere toplam 836 adayını açıklarken, iÅŸbirliÄŸi kapsamında Ä°YÄ° Parti’ye bırakılan belediyeler dışında bugün 100’ün üzerinde adayın da açıklanarak, aday belirleme sürecinin tamamlanması amaçlanıyor.

ADAYLAR DEĞİŞEBİLİR

27 Ocak’taki PM toplantısında geri çekilen Ä°stanbul’un ÅžiÅŸli ve Silivri ilçeleri ile Ä°zmir’in Buca ve Bayraklı ilçelerinin adayları bugünkü toplantıda belirlenecek. Ayrıca Ä°stanbul’un BeyoÄŸlu, Küçükçekmece ve Maltepe adayları da bugün ilan edilecek. Bugünkü sekizinci grup adayların belirleneceÄŸi PM’de son toplantıda düÅŸen MuÄŸla Bodrum adayı da tekrar ele alınacak.

CHP’nin 27 Ocak’ta gerçekleÅŸtirilen PM toplantısında Kadıköy adayı Åžerdil Dara Odabaşı için yapılan oylamada salt çoÄŸunluk tartışması yaÅŸanmıştı. 60 kiÅŸinin katıldığı toplantıda kabul kararının salt çoÄŸunluk olan 31 oyla alınması gerekirken, Kadıköy için yapılan oylamada Odabaşı 29 ret, 1 çekimser ve 30 oyla kabul edilmiÅŸti. Bu kapsamda yapılan deÄŸerlendirmelerde Kadıköy adayının bugünkü PM’de tekrar oylanacağı ifade ediliyor. Öte yandan hakkındaki taciz iddialarına iliÅŸkin sosyal medyadan belgeler yayınlanan ve bu belgelerin sahte olduÄŸunu söyleyen ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkan adayı Rıza Akpolat’ın da durumunun PM’de görüÅŸüleceÄŸi belirtildi.

ETÄ°MESGUT CHP'DE KALDI

CHP ile Ä°YÄ° Parti arasında önceki güne kadar devam eden görüÅŸmelerde Ankara’da iÅŸbirliÄŸi kapsamının geniÅŸlemesi yönünde bir karar çıktı. Etimesgut konusunda yaÅŸanan görüÅŸ ayrılıkları uzlaşı zeminini tıkarken, bu konuda iki partinin de karar vermesiyle birlikte sorun çözüldü. Bu kapsamda Etimesgut’ta CHP’nin aday çıkarması, Ä°YÄ° Parti’nin de CHP’nin adayına destek vermesi konusunda uzlaşıya varıldı.

CHP ile Ä°YÄ° Parti arasında Ankara’nın 25 ilçesinden yalnızca 8 ilçede iÅŸbirliÄŸi yapılması yönünde bir karar bulunurken, Etimesgut’un kimde kalacağı konusunda yaÅŸanan görüÅŸ ayrılıkları uzlaÅŸmanın zemininin dar tutulmasına neden oluyordu. Etimesgut’un CHP’ye bırakılmasıyla birlikte Ankara’da saÄŸlanan uzlaşının kapsamı 8 ilçeden 19 ilçeye yükseldi.

KILIÇDAROÄžLU YETKÄ° ALACAK

PM toplantısında tartışmalı ilçelerin belirlenmesinin ardından CHP lideri KılıçdaroÄŸlu’nun geri kalan ve tartışmalı olmayan belediye baÅŸkanı adaylarını doÄŸrudan kendisinin belirlemesi için yetki alması bekleniyor. Böylece CHP’nin aday belirleme sürecinin bugün tamamlanması amaçlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.