Sosyal Medya

Güncel

Merkel'den flaş açıklama: Rusya ihlal etti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD'nin INF'den çekilme kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim için Rusya'nın sözleşmeyi ihlal ettiği açıktır" dedi.



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler AnlaÅŸması'ndan (INF) çekilmesine iliÅŸkin, "Bizim için Rusya'nın sözleÅŸmeyi ihlal ettiÄŸi açıktır. Bundan dolayı Rusya ile de konuÅŸmak lazım. Biz Alman tarafı olarak bu 6 ay içinde yine de görüÅŸmeler yapmak için her ÅŸeyi yapacağız." dedi.

Merkel ile Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan'ın görüÅŸmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

ABD'nin INF'den çekilmesinin NATO için ne anlama geldiÄŸine iliÅŸkin bir soruyu yanıtlayan Merkel, bu konunun son haftalarda NATO içinde de ele alındığını hatırlattı.

"Her şeyi yapacağız"

GörüÅŸmeleri sürdürmek için 6 aylık süreyi kullanmak gerektiÄŸini ifade eden Merkel, "Bizim için Rusya'nın sözleÅŸmeyi ihlal ettiÄŸi açıktır. Bundan dolayı Rusya ile de konuÅŸmak lazım. Biz Alman tarafı olarak, hem Almanya DışiÅŸleri Bakanı hem de ben, bu 6 ay içinde yine de görüÅŸmeler yapmak için her ÅŸeyi yapacağız." ifadesini kullandı.

Merkel, NATO'nun bu durumu dikkatli bir ÅŸekilde analiz edeceÄŸini ve sonuçlar çıkaracağını da kaydetti.

PaÅŸinyan'ın yolsuzlukla mücadelesine destek

Ermenistan'ın ekonomik olarak geliÅŸmesi için destek vereceklerini ifade eden Merkel, geçen yıl iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin yüzde 40 arttığını belirtti.

Merkel, ikili iliÅŸkileri de artırmak istediklerini ifade ederek, PaÅŸinyan'ın Ermenistan'ın ekonomisini olumsuz etkileyen yolsuzluÄŸa karşı mücadelesine destek vereceklerini dile getirdi.

DaÄŸlık KarabaÄŸ konusunda Minsk sürecinin korunması gerektiÄŸini ifade eden Merkel, PaÅŸinyan'ı bu sorunun çözümü için giriÅŸimlerini sürdürmesi konusunda cesaretlendirdiÄŸini kaydetti.

"Venezuela halkının başarılı olmasını istiyoruz"

Venezuela'daki geliÅŸmelere de deÄŸinen Merkel, Alman hükümetinin bu konudaki tutumunu Venezuela halkının tarafından belirlediÄŸini, Alman hükümetinin Nicolas Maduro'nun Devlet BaÅŸkanı olduÄŸu seçimin özgür olmadığı yönünde deÄŸerlendirmesinin bulunduÄŸunu vurguladı.

Merkel, Venezuela halkının kendi talepleri konusunda baÅŸarılı olmasını istediklerini, bunun da seçimle olabileceÄŸini belirterek, ülkede gerilimin artmaması yönünde katkı saÄŸlamak istediklerini kaydetti.

Ermenistan BaÅŸbakanı PaÅŸinyan da Almanya'nın Ermenistan'ın önemli bir partneri olduÄŸunu belirterek, iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin çok dinamik olduÄŸunu ifade etti.

"Hem Almanya'nın hem de Avrupa BirliÄŸi'nin demokratik reform sürecinde Ermenistan'a yardımcı olmak için hazır olmalarından memnunuz." diyen PaÅŸinyan, yabancı yatırımcıları ülkesine çekmeyi amaçladığını da sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.